Bowmore představuje svou novou kolekci vzácných whisky s vysokým stářím

03. Květen 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost se zde objeví 02. 06. 2024

Bowmore, nejstarší palírna na ostrově Islay, která vyrábí dokonale vyvážené single malt whisky, odhalila svou nejnovější kolekci vzácných whisky s vysokým stářím. Kolekce obsahuje čtyři whisky, které byly destilovány a zrálé s odborností zdokonalenou mnoha generacemi: Bowmore 40 let, Bowmore 36 let, Bowmore 31 let a Bowmore 29 let.

Tyto whisky jsou výsledkem mistrovského řemesla a trpělivosti, které jsou nezbytné pro vytvoření takových skvostů. Každá z nich je obohacena jedinečným charakterem ostrova Islay, jehož důkazem je mírná kouřovost, která je konzistentní pro všechny Bowmore whisky. Kromě toho každá whisky nabízí své vlastní nuance a nuance, které odrážejí různé styly sudů, ve kterých zrály.

Bowmore 40 let je nejstarší a nejvzácnější whisky v kolekci. Byla destilována v roce 1983 a zrála v sudu po bourbonu, který jí dodal jemnou sladkost, vanilku a kokos. Tato whisky je omezena na pouhých 159 lahví a je k dostání za 15 000 liber.

Bowmore 36 let byla destilována v roce 1985 a zrála v sudu po sherry, který jí propůjčil bohaté tóny suchého ovoce, medu a koření. Tato whisky je omezena na 501 lahví a je k dostání za 6 500 liber.

Bowmore 31 let byla destilována v roce 1989 a zrála v sudu po portském, který jí dodal jiskřivé tóny červeného ovoce, pomeranče a čokolády. Tato whisky je omezena na 2 000 lahví a je k dostání za 1 500 liber a Bowmore 29 let je whisky, která byla destilována v roce 1991 a zrála v sudu po víně, který jí dodal svěží tóny citrusů, květin a dřeva. Tato whisky je omezena na 6 000 lahví a je k dostání za 1 000 liber.

Tyto whisky jsou určeny pro sběratele a milovníky whisky, kteří ocení jejich vzácnost a kvalitu. Jsou také dokonalým dárkem pro ty, kteří hledají něco výjimečného a nezapomenutelného. Tyto whisky jsou k dostání na vybraných trzích po celém světě, včetně Česka.

Bowmore je jednou z nejuznávanějších značek single malt whisky na světě. Byla založena v roce 1779 a je nejstarší palírnou na ostrově Islay, který je známý svou silnou a rašelinovou whisky. Bowmore se však liší od ostatních palíren na ostrově tím, že nabízí lehčí a vyváženější whisky, které mají tropický ovocný charakter, který je typický pro whisky z 60. a 70. let minulého století. Bowmore také zachovává své vlastní sladovny, které pokrývají 40 % jeho potřeb, a používá tradiční metody destilace a zrání.

Galerie