InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kowal se vrací do Polska. Novým trenérem mistrovského Jihostroje bude Zdeněk Šmejkal

 Autor: VK Jihostroj ČB (Dan Kubát).

    Autor: VK Jihostroj ČB (Dan Kubát).

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Mistrovské oslavy extraligového titulu možná ještě ani neskončily, ale volejbalový Jihostroj České Budějovice už oznámil velkou novinku. Jak už jsme informovali po skončení sezony, polský trenér Andrzej Kowal se vrací do nejvyšší polské PlusLigy a po roce Jihostroj opouští. Dá se tedy říct, že přišel, viděl, zvítězil. Fanoušci mu návrat do elitní světové soutěže přáli, ale kdo za něho v Českých Budějovicích? I to už je ode dneška známo. Novým koučem Jihostroje bude Zdeněk Šmejkal, bývalý reprezentační trenér a dvojnásobný mistr extraligy. Zdeněk Šmejkal byl domluvený na pozici hlavního trenéra už pro uplynulou sezonu, nakonec ale musel nabídku z vážných rodinných důvodů odmítnout. Nyní se situace změnila a dvaašedesátiletý kouč bude od sezony 2024–25 novým trenérem Jihostroje.

V české extralize Šmejkal naváže na úspěšné angažmá na Kladně, v Benátkách nad Jizerou a v Ostravě, se kterou vybojoval jako hlavní trenér titul v roce 2013. „Máme radost, protože jsme o Zdeňka měli zájem dlouhodobě. V našich očích je to nejlepší český trenér, kterého mělo v hledáčku více extraligových klubů. Je to zkušený kouč, který volejbalu výborně rozumí a má přirozenou autoritu. Skvěle pracuje s mladými hráči, což už v minulosti opakovaně dokázal. Má za sebou mnoho úspěšných sezon jak doma, tak v sousedním Rakousku. Navíc je to i člověk pevných morálních zásad," sdělil k příchodu nového kouče generální manažer Robert Mifka pro klubový web.

V Českých Budějovicích tak skončila mise prvního zahraničního trenéra v historii klubu. Andrzej Kowal se rozloučil mistrovským titulem a vysloužil si nabídku z prestižní polské PlusLigy. „Trenér Kowal přinesl do našeho klubu mnoho nového. Ukázal nám, co znamená opravdu profesionální přístup a byl pro nás velkou inspirací. Rozumím ale, že nabídka z jedné z nejprestižnějších soutěží světa se neodmítá. Přejeme mu hodně štěstí v návratu do Polska," hodnotí přínos polského stratéga Robert Mifka.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace