Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Děsivý nález v řece Radbuze. Plzeňští policisté z ní vylovili lidskou hlavu

Česko

  23:10
Policisté v pátek večer uzavřeli část Anglického nábřeží v centru Plzně, kde se nalezla lidská hlava. Na místě zasahovali i policejní potápěči, kteří pročesávali řeku mezi ulicemi Pražská a Americká.

Podle informací webu Krimi – Plzeň, policisté nic dalšího podezřelého v řece Radbuze nenalezli a předali celý případ do rukou kriminálky. Na místě pomáhali i plzeňští hasiči.

Hlava byla již ve vysokém stadiu rozkladu. Podobný případ se v Plzni udál v lednu minulého roku, kdy náhodný kolemjdoucí v řece Berounce na Doubravce našel lidské tělo, které bylo bez hlavy.

„Ráno jsme přijali oznámení o nálezu mrtvého muže v řece Berounce v Plzni. Na místě pracuje policejní psovod a potápěči, byl přizván i soudní znalec. Policisté nařídili soudní pitvu, která by měla objasnit přesnou příčinu úmrtí a také přibližnou dobu smrti muže,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Dagmar Brožová.

S případem může souviset kauza uzavřená v březnu letošního roku. Policie tehdy zadržela muže podezřelého z vraždy bezdomovce v Plzni, při níž pachatel oběti uřízl hlavu a genitálie. Dvaačtyřicetiletého obviněného soud poslal do vazby. Podle informací iDNES.cz se jedná o recidivistu s velmi bohatou trestní minulostí. Souzen byl již jak za majetkovou trestnou činnost, tak za násilnou. iDNES.cz to potvrdily dva zdroje.

Pachatel podle předchozích informací MF DNES uřízl oběti hlavu a genitálie a tělo zohavil hlubokými řeznými ranami.

Zavražděného muže v komunitě plzeňských bezdomovců všichni znali. A všichni ho považovali za plachého člověka. Nevěřili, že by mohlo jít o vraždu z pomsty. „Stačilo se na něj blbě podívat a už se krčil. Ten byl neškodný, nikomu by nic neudělal,“ shodují se bezdomovci.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...