Poklice jsou v kuchyni naprosto nezbytné, ale často se stává, že právě ony způsobují víc problémů než užitku, hlavně kvůli svému tvaru a obtížnému uskladnění. Pokud máte doma více poklic, než je nutné, nebo jste mezi těmi, kteří plánují v blízké budoucnosti projekt „generální úklid“, můžete zvážit jejich kreativní využití mimo kuchyni.

Podívejte se na video z YT tvorby kanálu mybloomsource, jak udělat ptáčkům koupelnu

Zdroj: Youtube

Dětská hračka

Jedním z nejzajímavějších způsobů, jak můžete poklice využít, je přeměna na dětskou hračku. Větší poklice lze snadno transformovat na štít. Stačí odstranit jejich rukojeť a připevnit ji zpět tak, aby směřovala dovnitř poklice.

Poté poklici natřete barvou, která připomíná oblíbeného superhrdinu vašeho dítěte nebo šlechtického rytíře. Takto upravená poklice poskytne hodiny zábavy jako štít, který lze snadno držet zevnitř.

Krmítko

Dalším skvělým nápadem je využití poklic jako krmítka pro ptáky. Pro tento účel můžete použít poklici bez otvoru pro páru. Poklici zavěste pomocí řetězů nebo silného provazu na větev ve vaší zahradě. Tento jednoduchý kousek umožní ptákům bezpečné místo, kde se mohou najíst a odpočinout si.

Dekorace

Poklice lze také využít jako dekorativní prvek. Jestliže máte poklici, která je zajímavá svým vzhledem nebo má unikátní barvu, zvažte její zavěšení na stěnu jako umělecké dílo. Můžete ji zavěsit samostatně nebo ji zkombinovat s dalšími nalezenými předměty, aby společně vytvořily originální galerijní zeď.

Poklice nabízejí mnoho možností pro kreativní využití v domácnosti i mimo ni. Ať už se rozhodnete proměnit poklice ve štíty, krmítka pro ptáky, dekorativní prvky nebo závěsné koupelny, můžete si být jisti, že tyto běžné kuchyňské předměty najdou nový a užitečný život. Kreativní přístup k recyklaci může být nejen zábavný, ale také prospěšný pro životní prostředí, protože snižuje množství odpadu a podporuje udržitelnější životní styl.

Související články

Zdroj: housedigest.com