Ostříhaný a aktivní. Babiš ukázal nový vzhled. Psycholog: Kdyby za tím nestál rozpad rodiny, tak bychom tomu zatleskali

Monika Babišová a Andrej Babiš
Monika Babišová a Andrej Babiš
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 4. 5. 2024

Od oznámení Andreje Babiše, že se s manželkou Monikou rozcházejí, už uplynuly dva týdny. Během toho se expremiér věnuje kampani před červnovými eurovolbami a také evidentně svému zevnějšku. Náznak nějakého smutku z rozpadu manželství na něm nelze dohledat. Naopak se pochlubil svou formou a »mladostí«. Vysvětlení z evolučního pohledu poskytl na dotaz pro ŽivotvČesku.cz známý psycholog Jeroným Klimeš, který proslul tím, že před diplomatickými frázemi preferuje otevřenost a přímost.

Pro přehled je potřeba připomenout, co se událo. Před více než čtrnácti dny lídr hnutí ANO veřejně oznámil, že s manželkou Monikou se jejich cesty rozcházejí. Nicméně i tak si oba přejí zachovat rodinnou harmonii, uvedl politik na svém profilu na sociální platformě, kde doplnil: "Naše láska a respekt k sobě a k našim dětem zůstávají stejné."

Následně se pozornost médií upřela na jeho marketérku Anetu Zicklerovou. Atraktivní rusovláska totiž u politika v jeho PR týmu začala pracovat už před senátními a komunálními volbami v roce 2022 a postupně se vypracovala v klíčovou osobu v blízkosti Babiše. Začalo se spekulovat, že by mohla mít k expremiérovi blíže než jen v rámci pracovního vztahu. Překvapivě Babiš nic nevyvracel.

Zajímavostí je, že Babiš se v poslední době začíná prezentovat jako aktivní senior, který o sebe pečuje a sil má na rozdávání. Třeba jen během ranní procházky dokázal ujít 8800 kroků, jak se pochlubil. Podle psychologa Jeronýma Klimeše jde o »biologické změny« vycházející z evolučního vzorce.

"Stárnoucí muži se dokáží ve svém raném stáří pomocí intenzivní životosprávy trochu přiblížit své tehdejší výkonnosti. Nicméně je to stojí poměrně velké úsilí, aby dosáhli toho, co dříve měli zcela zadarmo - od přírody či Pána Boha," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz odborník s tím, že u některých »omlazených seniorů« za jejich mimořádnou aktivitou stojí hormonální změna ve smyslu milenky či nové partnerky.

"Kdyby za tím nestál rozpad rodiny, tak bychom tomu zatleskali," dodal pro ŽivotvČesku.cz věhlasný psycholog s vysvětlením, že je hezké, když o sebe lidé dbají, vypadají mladší, ale někdy to bývá za poměrně velkou cenu.

Za omlazením Babiše může stát nový »motor« v podobě nového vztahu. Redakce ŽivotvČesku.cz totiž disponuje už delší dobu neověřenou informací, že v životě politika má figurovat nová žena. Lepší výkon mu ale klidně mohlo dodat i zahájení hlavní fáze kampaně před červnovými eurovolbami - Babiš je znám, že je extrémní workoholik. Hlavními prioritami jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Green Dealu, tedy Zelené dohodě, uvedl to Babiš během ostrého startu kampaně. Otázkou však je, jak dlouho si podobné tempo politik udrží. Je známo, že přepálený »start« totiž vede ke špatným koncům.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.