InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Hosté drželi s domácími krok jenom do přestávky

ČÍŽOVÁ - V sobotu 4. května se hrálo utkání, které bylo šlágrem 21. kola fotbalového okresního přeboru Písecka. Domácí hostili z prvního místa tabulky druhé Mirotice, které nasbíraly o devět bodů méně. Čížovští měli soupeři co oplácet, když v první polovině soutěže Na Bahnici jenom remizovali a pak vyhráli až na penalty. Tentokrát vše vrátili i s úroky.

Každý z týmů přistoupil k utkání po svém. Čížová bez trenéra Rostislava Grossmanna, který měl stopku na tři zápasy po vyloučení v minulém kole v Albrechticích, když při komunikaci s rozhodčím Jakubem Duškem nenašli společnou řeč. Další a obrovskou ztrátou byla absence dvou nejlepších střelců celé soutěže - dlouhodobě zraněného Radka Šitnera a se svalovými potížemi absentujícího Filipa Šťastného, který tak alespoň zaskočil na lavičce za trenéra Grossmanna.
Ani hosté však nebyli kompletní, ale jejich ztráty byly nesrovnatelně menší. Někteří hráči ve druhé půli evidentně trpěli nedostatkem kondice, což se také projevilo na výsledku. Možná se před dnem zápasu zúčastnili akce k výročí otevření jedné z mirotických restaurací, kterou vlastní jejich trenér a termín veselice před důležitým duelem nebyl zvolen právě nejvhodněji. Je však pravdou, že prakticky o nic nešlo, vždyť druhá nejnižší soutěž se hraje pro radost a zábavu a tu rozdával za DJ pultem předseda mirotického klubu měrou vrchovatou až do brzkých ranních hodin.

Sokol Čížová A - FK Mirotice 5:1 (0:0)
Branky: 48., 66., 69. Šteier, 54., 72. Chytrý - 73. Bolya
Rozhodčí: Brych – Frček, Dušek. ŽK: 4:2. Diváků: 121
Čížová: A. Grossmann - Hála, Bláha, Basaraba, Hora - Holec, Polívka, Šlouf, Plic - Šteier, Chytrý. Náhradníci: Anděl, Příhoda, Procházka, Ravlynets, Tarkovský
Mirotice: Burian - Klárner, Texler, Stejskal, Horký, Hřebejk, F. Mikulášek, Rozum, Filaus, Pavlík, Uhlíř. Náhradníci: P. Hosperger, M. Mikulášek, Vaníček, Bolya, T. Hosperger

Prakticky celá první půle se hrála na polovině hostí. Domácí však byli na štíru s koncovkou. I když si vytvořili několik gólových příležitostí, ani jednou neskórovali. Čížkovský gólman Aleš Grossmann byl téměř bez práce, když jeho branku ohrozili Mirotičtí prakticky jenom ze standardních situací.
Co se domácím nedařilo v prvním poločase, vrchovatě si vynahradili ve druhém. Hned po třech minutách David Chytrý vyslal přesnou přihrávkou na zteč Stanislava Šteiera, který pohotovou střelou poprvé překonal mirotického gólmana Matouše Buriana, který si v dalším průběhu hry musel připadat jako ve zlém snu. I když dělal, co mohl, jeho spoluhráči mu vůbec nepomohli. Hráčům Čížové herně ani rychlostně nestačili a na hrací ploše byla k vidění pověstná hra kočky s myší. Nejdříve krásnou technickou střelou zvýšil na 2:0 Chytrý a pak během tří minut završil hattrick Šteier. Kalich hořkosti nechal vypít do dna hostům Chytrý, jehož i druhá technická střela zpoza vápna skončila v horním rohu Burianovy branky a na ukazateli skóre se rozsvítilo 5:0. Lítost nad soupeřovým utrpením sportovně projevil čížovský kapitán Petr Bláha, který po hrubé, možná i úmyslné chybě, nabídl míč jako na stříbrném podnosu mirotickému Adamu Bolyovi, který zaznamenal čestný úspěch svého týmu.
Čížová přesvědčivou výhrou potvrdila dominanci v okresním přeboru a míří výš.

 

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Dub 

    Reagovat

     

    Jo na Čížovou se chodí, pěknej fotbálek, frajeři umí

    Vloženo 5.5.2024 23:35:30

    • Buk 

      Reagovat

       

      Jde jim to na hřišti a potom i u piva ví jak na to :)

      Vloženo 6.5.2024 11:00:55

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace