Huť láká studenty na letní stáže

Třinecké železárny zvou studenty na letní placenou stáž do svých provozů a odborných útvarů do Třince i na odloučený provoz v Ostravě. Přihlásit se mohou studenti vysokých i středních škol. Z kandidátů firma vybere vhodné uchazeče, kteří mohou od června do září pracovat v týmu odborníků.

třinecké železárny stáž

„Smyslem je ukázat mladým lidem konkrétní projekty, které v našem rozsáhlém provozu řešíme. Mohou se zapojit například do tvorby elektro dokumentace v prostředí EPLAN a získat tak praktické zkušenosti při projektování přístrojů, řídicích systémů. Mohou pracovat v oblasti programování algoritmů na PLC SIEMENS nebo ABB a realizovat praktické úkoly a analýzy v automatizaci. Anebo řešit oblast kvality loupání a leštění ocelových tyčí, optimalizovat loupací programy na našich zařízeních,“ upřesňuje výrobní ředitel Tomáš Gajdzica.

Studenty firma bude nabírat do oborů: strategie a inovace, dopravní stavby, technologie paliv a vody, metalurgie a tepelná technika, strojírenství, hydraulika a těžební technika, řídicí a informační systémy, energetika, elektro a elektro projekce, programování CNS strojů a obrábění.

Životopisy mohou zájemci posílat do pátku 17. května na email: pavlina.kaszperydesova@trz.cz. Během května června všichni uchazeči o stáže stanovisko obdrží. Vhodní kandidáti v květnu a červnu absolvují pohovory s příslušnými vedoucími provozů, odborných útvarů a mentory.

Zdroj zprávy: Třinecké železárny, a.s.
Třinecké železárny