Když byly malé Kate Middletonové dva roky, její rodina se přestěhovala do Jordánska. Tatínek byl v tu dobu manažer letecké společnosti British Airways a dostal tam zajímavé pracovní místo. 

Následujícího dva a půl roku tak malá Kate strávila v hlavním městě Ammánu, kde také navštěvovala školku. Její spolužáci byli z celého světa a učili se jak anglicky, tak arabsky. Budoucí princezna tak poznala jinou kulturu na vlastní kůži a dokonce s ostatními dětmi ze školky slavila Ramadán.

Po dvou a půl letech se Middletonovi vrátili zpět do Anglie, konkrétně do jejich domu ve městě Bradfield. Tam také Kate nastoupila na základní školu. 

Hodně času trávila s babičkou

Bavila ji nejen výuka, ale také další aktivity, kterým se věnovala ve volném čase, jako například zahradničení, vaření nebo umělecké činnosti. V těchto činnostech ji prý podporovala především její babička.

“Z dětství si pamatuji, že nám moje úžasná babička věnovala hodně času. Hrála si s námi, věnovala se výtvarným činnostem, vařila, zahradničila. Snažím se to zahrnout do zážitků, které teď dopřávám svým dětem. Také prostředí, ve kterém tráví svůj čas - mít šťastný domov a bezpečné prostředí,” popsala princezna před časem v podcastu. 

S mladší sestrou Pippou také chodila do skautského oddílu. Společně chodili na výlety, šili, sportovali a sbírali odznáčky. Jednalo se zkrátka o velmi idylické dětství, které se Middletonovi snažili dopřát všem třem svým dětem - Kate, Pippě i jejich bratrovi Jamesovi. 

Jako středoškolačka se stala terčem šikany

Když ale Kate dorostla do teenagerských let, mnoho se toho v jejím životě změnilo. Tehdy navštěvovala prestižní dívčí školu Downe House. Ta nabízela jak denní docházku, tak ubytování na internátu. Ten využívala naprostá většina studentek, ovšem kromě Kate. 

To bylo pravděpodobně jedním z několika důvodů, proč dívka do kolektivu vůbec nezapadla. Jak uvádí web Daily Mail, její bývalí spolužáci později popsali, že Kate byla natolik zdrženlivá a nevýrazná, že byla pro průbojnější spolužáky snadný terč. 

Kate se stala obětí šikany. Dlouhou dobu si toho ale nikdo nevšiml, protože plachá a způsobná dívka si nikdy nestěžovala. Když to v jejích čtrnácti letech její rodiče konečně zjistili, rozhodli se to vyřešit radikálním způsobem a ze školy ji vzali pryč, přestože nabízela skvělé vzdělání.

Stres jí způsoboval ekzém

Následně studovala v Marlborough College, kde se jí mezi spolužáky podařilo zapadnout výrazně lépe. Nějakou dobu jí ale trvalo, než se dokázala z nepříjemných zážitků vzpamatovat. 

Jakmile se ale trochu oklepala, stala se členkou tenisového týmu a milovala také pozemní hokej. Prožité útrapy na ní ale zanechalo stopy. “Měla velmi malé sebevědomí,” prozradila pro Daily Mail její spolužačka Gemma Williams, která uvedla, že v tu dobu byla budoucí princezna velmi hubená a bledá. 

To potvrdila také její bývalá vychovatelka Kate Joan Gall. Ta dokonce uvedla, že Kate trpěla nepříjemným ekzémem, který byl v jejím případě následkem stresu. “Když přišla, byla velmi tichá. Příchod do velké školy, jako je Marlborough, byl těžký, ale rychle se zabydlela,” popsala chování budoucí aristokratky.

Zdroje: The Sun, The Mirror, Daily Mail

Související články