Hokejové mistrovství letos ještě nezačalo, dva noví účastníci toho příštího jsou ale již přesto jistí

Přidat na Seznam.cz

Hokejisté Slovinska a Maďarska se kvalifikovali na elitní mistrovství světa v příštím roce. Maďaři vyhráli skupinu A mistrovství světa divize I v italském Bolzanu díky sobotnímu vítězství 2:1 nad Slovinci. Slovinci nasbírali devět bodů a obsadili druhé postupové místo. Stejný počet bodů získali i Italové a Rumuni, ale Slovinci oba soupeře porazili, píše server Sport.sk.

Slovinci se mezi elitu vracejí po dvou letech a v elitní kategorii se představí pojedenácté v historii. Maďaři, kteří budou hrát v nejvyšší kategorii počtvrté, v ní chyběli rovněž dva roky. Příští rok se mistrovství světa uskuteční ve Švédsku a Dánsku.

Letošní turnaj Divize IA přinesl zajímavé zvraty. Po vítězství v prvním zápase to vypadalo, že poměrně překvapivě by mohlo postoupit Rumunsko. O pár kol později se zdálo, že štěstí se usměje na Itálii. Nakonec je ale vše jinak.

Do elitní skupiny se nakonec probojovalo také Maďarsko, které muselo ve svém posledním zápase porazit Slovinsko, jež už mělo jistý postup. A podařilo se, přičemž hrdinou byl Kristof Papp, autor vítězné branky v 58. minutě.

Hlavně pro Jižní Koreu to byl turnaj plný zklamání. Tým, který dříve hrál v elitní skupině a dokonce hostil ZOH 2018, se nyní přesune do Divize IB a přenechá své místo ukrajinskému týmu.

Zdroj: Sport.sk