Real Madrid získal s předstihem španělský titul

Přidat na Seznam.cz

Fotbalisté Realu Madrid mohou slavit zisk mistrovského titulu, rozhodlo o tom 34. kolo. V něm si Bílý balet poradil s Cádizem a zároveň FC Barcelona prohrála v Gironě.

Real Madrid prožívá vynikající sezonu. V Lize Mistrů našlápl v Mnichově remízovým výsledkem 2:2 k postupu do finále, a na domácí půdě si s předstihem zajistil ligový titul. V utkání s Cádizem se navíc mezi tyče vrátila opora Los Merengues Thibaut Courtois.

Carlo Ancelotti poslal na hřiště hodně improvizovanou sestavu, ve které nechyběl hrdina minulého zápasu Arda Güler. Ten předvedl opět pár pohledných individuálních kousků, během první půle se však jemu ani jeho spoluhráčům soupeřovu obranu překonat nepodařilo.

Chleba se začal lámat po změně stran. Pouhou chvilku prostoru dostal tradičně agilní Brahim Díaz, jenž využil nezištnou přihrávku legendárního Luky Modriče, zbavil se obránce a slabší nohou vymetl šibenici u vzdálenější tyče. Nádherná branka Madrid probudila. V 65. minutě poslal Ancelotti na trávník místo sedmnáctiletého Gülera Judea Bellinghama, a ten se mu hned po třech minutách pobytu na trávníku odměnil gólem. Sám si založil akci, při které na sebe natáhl dvojici obránců Modrič, ten posunul doprava na volného Brahíma Díaze, který ještě celou akci vyšperkoval pasem kousek za malé vápno na Bellignhama, jemuž nedělalo problém míč uklidit k tyči poloodkryté klece.

Rozhodla ztráta Barcelony

V závěru pak ještě pečetil vítězství Realu po akci Nacha snadnou trefou do prázdné brány vytáhlý útočník Joselu. Královský klub tedy svůj duel zvládl a k jistotě titulu potřeboval ztrátu FC Barcelona v o dvě hodiny později hranném duelu s Gironou.

Právě Girona je objevem letošního ročníku a potvrdila to právě doma s Barcelonou. Na úvodní gól Christensena odpověděl nejlepší střelec soutěže domácí Dovbyk, před odchodem do kabin však vrátil Barceloně vedení proměněnou penaltou Robert Lewandowski.

Po změně stran ale Girona během povedené desetiminutovky zvrátila nepříznivý vývoj a rozhodla o svém triumfu, nejprve se prosadil Portu, o dvě minuty později Miguel Gutiérrez a dílo zkázy dokonal opět Cristian Portu. Barcelona tak ztratila poslední teoretické šance na mistrovský titul a ten tak slaví její největší rival. Katalánský celek tedy nedokázal obhájit loňské vítězství.

zdroj: autorský článek