Hlavní obsah

Denver - Minnesota 99:106Minnesota na úvod čtvrtfinále NBA zaskočila Denver, Edwards dal 43 bodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájce titulu v NBA Denver Nuggets na úvod čtvrtfinálové série zaváhal doma a podlehl Minnesotě 99:106. Basketbalisté Timberwolves tak vyhráli i pátý zápas letošního play off. Zasloužil se o to zejména Anthony Edwards, který si 43 body vylepšil osobní rekord ve vyřazovacích bojích.

Foto: Ron Chenoy, Reuters

Basketbalista Minnesoty Anthony Edwards během zápasu 2. kola play off NBA

Článek

V základní části si oba celky připsaly ve vzájemných zápasech po dvou výhrách. Naposledy uspěl Denver. Do čtvrtfinálové série ale lépe vstoupila Minnesota. Po vyrovnaném poločase ovládla druhou půli o 11 bodů, poté co se k Edwardsovi přidali další spoluhráči. Velký podíl na výhře měl i nejlepší náhradník sezony Naz Reid, který dal 14 ze svých 16 bodů v poslední čtvrtině.

„V první půli to bylo hlavně o Edwardsovi, ale ve druhé jsme neměli dostatek disciplíny a fyzičnosti a oni si dělali, co chtěli. Najednou se prosazovali Reid, Towns, Conley a nám zápas utekl,“ litoval trenér Denveru Michael Malone. „Ničil nás ale hlavně Edwards. V jeho hře není slabina. Bude to pořádná výzva, abychom ho zabrzdili,“ dodal.

Minnesota hrála ve druhém poločase přesně a úspěšnost střelby měla 71 procent. „Byl to velmi dobrý týmový výkon. Věřili jsme jeden druhému. Je jedno, kdo si bral a dával střely, prostě jsme byli silnější jako tým. Hrát proti nejlepšímu hráči a nejlepšímu celku je vždy velká zábava,“ prohlásil Edwards, který se spoluhráči bojoval i za trenéra Chrise Finche.

Ten si v osmifinálové sérii při kolizi s hráčem přetrhl vaz v kolenu a musel na operaci. Dnes už sice seděl za lavičkou, ale koučoval za něj asistent Micah Nori a pouze si za Finchem chodil pro rady. „Všechny koše, co jsme dali, byly po mých signálech. A co jsme nedali, to byla Finchova rozhodnutí,“ žertoval Nori. „Kouč Finch byl skvělý. Velmi dobře nám to fungovalo,“ dodal už vážně.

Denveru nepomohlo ani 32 bodů Nikoly Jokiče a 20 bodů Michaela Portera. „Musíme odvádět mnohem lepší práci. Hlavně v obraně. A více jim ztížit střely,“ řekl Jokič.

2. kolo play off NBA:
Západní konference – 1. zápas:
Denver – Minnesota 99:106
Související témata: