Dosud nejlepší pohled na nový iPhone 16

Přestože příští iPhone bude uveden na trh až v září, víme o něm dost na to, abychom mohli předvídat změny a úpravy, které Apple plánuje.

Náš nejnovější pohled na iPhone 16 pochází od digitálního umělce Aarona Carpentera. Vytvořil tento podrobný pohled na design.

Na snímku jsou jasně vidět dvě nová tlačítka rozhraní pro iPhone 16. V loňském roce bylo programovatelné tlačítko Action Button představeno u dvou profesionálních modelů iPhone 15 – 15 Pro a 15 Pro Max, ale vanilkové modely iPhone 15 a 15 Plus nebyly zahrnuty. Letos bude toto tlačítko k dispozici na všech čtyřech modelech a Carpenter ukazuje, jak zapadá do designu.

Apple navazuje na úspěch akčního tlačítka druhým tlačítkem. Tlačítko Capture Button by mělo do iPhonu přinést tlačítko spouště, pravděpodobně s vícestupňovým tlačítkem nabízejícím uzamčení zaostření i pořízení snímku nebo spuštění záznamu. Na snímcích jej možná na první pohled přehlédnete, protože se jedná spíše o kapacitní než fyzické tlačítko.

Může být umístěno v jedné rovině s bokem iPhonu a reagovat na dotyk bez nutnosti použití jakýchkoli pohyblivých částí, píše server Forbes.

Co nám říkají nové snímky iPhonu 16

Nové snímky ukazují, že čtyři modely se vizuálně dělí na dvě různé kategorie – modely s vertikálním hrbolem fotoaparátu ve tvaru pilulky se dvěma čočkami a modely s větším, čtvercovým hrbolem se třemi čočkami. V prvním táboře jsou 15,5 centimetrový iPhone 16 a 17 centimetrový iPhone 16 Plus, a pak zde máme 16 centimetrový iPhone 16 Pro a 17,5 centimetrový iPhone 16 Pro Max, oznamuje portál T3.

Ačkoli jsou snímky dobré, je škoda, že nemůžeme vidět také přední strany. Předpokládá se, že rámečky u modelů Pro a Pro Max jsou tenčí než u současných modelů a tenčí než u standardních modelů a také u modelů Plus.

Přesun kamery do vertikální orientace umožňuje nahrávat stereoskopické video, pokud nahráváte na šířku. Systém společnosti Apple nese označení Spatial Video, a přestože se na iPhonu přehrává ve 2D, hodnota je zde v Apple Vision Pro. Výsledná videa vytvářejí pohlcující vzpomínku pro ty, kteří vlastní headset za 81 tisíc Kč.

Nakonec se Carpenter podíval na možné barvy příštího iPhonu. Očekává se jich sedm, přičemž k obvyklé černé a bílé se přidají pastelové odstíny modré, zelené, žluté, růžové a fialové.

Apple tradičně uvádí nové iPhony na trh druhé úterý v prosinci, což by letos bylo 10. září.

Zdroje: Forbes, T3