Před třemi roky plzeňští zdravotníci tanečním videem zbourali internet
Jerusalema challenge v podání plzeňských zdravotníků, zdroj foto: Fakultní nemocnice Plzeň
Jerusalema challenge v podání plzeňských zdravotníků, zdroj foto: Fakultní nemocnice Plzeň

Před třemi roky plzeňští zdravotníci tanečním videem zbourali internet

5 května, 2024 0 Od Pavel Žižka

Pamatujete na Jerusalema challenge? Tato taneční výzva vznikla v roce 2021 v Jihoafrické republice a prolétla celým světem. Ten se tehdy utápěl v depresích z pandemie koronaviru a vyhlížel naději z jejího postupného konce. Tato výzva právě s touto depresí bojovala. Jedněmi z nejúspěšnějších bojovníků se přesně před třemi lety stali zdravotníci z plzeňské fakultní nemocnice.

Ti totiž tehdy taneční výzvu Jerusalema challenge, která pobláznila svět, přijali. „Všichni byli během pandemie skvělý tým a nyní se mohli konečně spojit kvůli něčemu radostnějšímu. A je to znát,“ říkal přímo příspěvek FN Plzeň na sociální síti Facebook, v němž se video objevilo. A právě tento příspěvek a video po třech letech plzeňská „fakultka“ připomíná. Toto video totiž před třemi lety obletělo svět.

I dnes tak můžete vidět klip, který tehdy doslova zbořil internet. Všech 64 účinkujících zdravotníků poctivě trénovalo mezi náročnými směnami, ve volném čase s rodinami a partnery. „A všichni do toho dali kus svého srdce,“ znělo z FN Plzeň. A na skvělém výsledku to bylo poznat.

Chcete vidět, jak se na heliportu tančilo? Pokud máte účet na Facebooku, tak můžete. Video je stále dostupné na https://www.facebook.com/watch/?v=3697392217054269. Přejeme příjemnou zábavu.

zdroje: Wikipedia, FN Plzeň, DS Komárov