Květinová výzdoba z Florie neskončí v odpadcích. Potěší seniory i pacienty

  9:12
Unikátní květinová expozice nazvaná Láska v oblacích, živé aranže a stovky prodejců zahradnického sortimentu jsou součástí druhé části velké výstavy Floria jaro 2024. Začala o víkendu na kroměřížském výstavišti a potrvá do středy.

Tradiční jarní výstava Floria na výstavišti v Kroměříži (duben 2024) | foto: Výstaviště Kroměříž

Navazuje na akci, která zde odstartovala už o uplynulém víkendu. „Vyměnili jsme květiny v expozici za čerstvé a lehce se upravuje hudební program. Jinak se návštěvníci mohou těšit na stejný výběr sortimentu jako v první části,“ informovala Michaela Ohlídalová z Výstaviště Kroměříž.

Pořadatelé se rozhodli, že květinovou výzdobu hned po odinstalování nevyhodí do odpadu, ale najdou pro ni další využití. Na prvního máje tak část expozice skončila v Domově pro seniory U Kašny na Riegrově náměstí. Seniorům udělalo radost na šest stovek květin.

Podobný osud čeká i květiny po definitivním konci jarní Florie, která potrvá do 8. května.

Kroměříž se změnila v ráj zahrádkářů. Začala jarní část výstavy Floria

„Jsme už domluveni s dalšími domovy pro seniory, ale například i nemocnicí. Věříme, že je užitečnější, když květinová výzdoba potěší klienty, pacienty, ošetřovatele, i třeba sestřičky,“ zmínila Ohlídalová.

O kulturní vložku se na akci postarají různé kapely hrající od dechové muziky přes cimbálovku až po country. Dnes je program více zaměřený na rodiny s dětmi.

Velkým lákadlem je Dětský svět, který nabízí vstup rodičů a prarodičů coby doprovodu pro děti zdarma. Děti si užijí pestrou škálu atrakcí pod střechou i venku.

Autor: