Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Judista Klammert dosáhl na životní výsledek, na Grand Slamu v Dušanbe získal stříbro

Na největší úspěch v dosavadní kariéře dosáhl judista David Klammert, který  na Grand Slamu v Dušanbe vybojoval stříbro. Po čtyřech výhrách nestačil třicetiletý olympionik z Tokia až ve finále na Mansura Lorsanova z Ruska. Ve čtvrtfinále váhové kategorie do 90 kg naopak Klammert porazil bývalého mistra světa i Evropy Nemanju Majdova ze Srbska.

Je nám líto, video expirovalo.
Klammert dosáhl na Grand Slamu v Dušanbe na životní stříbro

Rodák z Kroměříže v metropoli Tádžikistánu získal ze světových turnajů čtvrtou a nejcennější medaili. Dosud měl tři bronzy: z Grand Slamu v Antalyi z roku 2021 a z turnajů Grand Prix v Tunisu 2018 a loni právě z Dušanbe. "Pocit je to neuvěřitelný, když se vám to povede po tak dlouhé cestě, a chtěl bych ho zažít znovu," řekl.

Cenil si nejen skalpu Majdova, ale i Němce Eduarda Trippela o kolo dříve. "Dokázal jsem porazit mistra Evropy, který byl předtím mistr světa, i finalistu z olympiády," řekl poté, co se přiblížil olympijské účasti. "V ten nejdůležitější moment přivezu domů stříbro i velký počet bodů. Doufám, že to ještě někdy potvrdím a že to bude stačit a podívám se do Paříže," přál si.

Díky stříbru výrazně posílil své šance na start na olympijském tatami v Paříži. Do kvalifikace se mu bude počítat ještě Grand Slam v Kazachstánu a mistrovství světa v Abú Dhabí na konci května. "Na přímý postup by bylo potřeba zopakovat ještě aspoň jednu medaili nebo na mistrovství světa dojít aspoň do čtvrtfinále," přemítal.

Lorsanovovi ve finále podlehl po zlatém skóre. "Chtěl jsem to urvat a abychom si poslechli českou hymnu kvůli mně," řekl Klammert. "Finále bylo ze začátku velmi opatrné. Rus má velmi silný úchop a čeká na chyby soupeře. Já se moc nedostával do technik, ale po pár minutách mu odcházely ruce a silově jsme se srovnali. Riskoval jsem a udělal jeden útok, on ho ale přebral a hodil mě. Ale udělal bych to znovu, když je prostor, je potřeba útočit," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články