Některé ženy mají ve vyšším věku z výběru spodního prádla obavy, protože se bojí, že jim nebude správně sedět. To je ale opravdu nesmysl. Výběr je dnes již dostatečně velký na to, aby se našly ty pravé kousky pro každý typ postavy. 

Zralé ženy rozhodně do starého železa nepatří, a pokud věnují výběru spodního prádla stejné množství pozornosti jako svrchnímu oblečení, úspěch je již předem zaručen.

Na prvním místě by pochopitelně mělo být pohodlí a podpůrná funkce prádla. Je potřeba si dát pozor na to, aby šly vybrané kousky dobře přizpůsobit na míru právě vám. Zapomeňte tedy na nevzhledné podprsenky sportovního typu, které se po pár pracích cyklech vytahají a jsou jen pro ostudu. 

Nenoste pružné podprsenky

Zvolte takové podprsenky, které mají nastavitelná ramínka a pevné kostice. Ty podepřou vaše vnady a dodají jim tvar tam, kde příroda již sama nestíhá. Při správně vybrané velikosti vás navíc nikde nic nebude tlačit a v případě povislejšího poprsí vás také po celém dni nebudou bolet záda.

Na bavlnu a podivné umělé materiály rovnou zapomeňte a poohlédněte se raději po krajce, která je nadčasová a elegantní. Není potřeba se toho obávat, ba právě naopak. Máloco totiž dodá pocit ženskosti jako právě krajka. 

Dalším nechvalně proslulým jevem jsou rýsující se kalhotky velkých rozměrů pod spodním prádlem. Tomu se ovšem lze velmi snadno vyhnout. Vyberte si prádlo z hladkých materiálů, v případě krajek pak takové, kde je vzor spíše plochý. 

Držte se osvědčených kombinací

Dobrou službu v tomto ohledu udělá například hedvábí. Kromě toho, že se příjemně nosí, totiž pod oblečením funguje podobně jako bezešvé prádlo, které je ale často poměrně nevzhlednou záležitostí.

Rozhodně se také vyvarujte neladící podprsenky a kalhotek. Pořiďte si celé sety nebo univerzální kousky, které spolu ladí. Z toho důvodu také nelze doporučit nakupovat příliš neobvyklé barvy nebo vzory prádla - jakmile se nějaký kousek příliš obnosí, nahradit jej jiným, který by ke zbytku soupravy pasoval, je poměrně složité.

Pokud si nejste jistá, jak to zařídit, aby vám prádlo skutečně dobře sedělo, nechejte si v prodejně profesionálně změřit velikost. Možná budete sama překvapená výsledkem. Rozhodně se nespoléhejte na velikost, kterou nosíte celý život. Míry se v průběhu času mění a je to zcela přirozené.

Pozor na nákupy přes internet

Raději se vyvarujte nákupům přes internet. Pokud už z nějakého důvodu musíte, dejte si pozor na to, zda má daná značka pečlivě zpracovanou tabulku velikostí. Přečtěte si také recenze předchozích nakupujících, abyste si ověřila, že zboží opravdu odpovídá uvedeným velikostem.

Nejzásadnější je poté přijmout sama sebe. Pamatujte, že celkový dojem a přitažlivost ženy nejsou tvořeny dokonalostí, ale především sebevědomím, úsměvem a také schopností vyhodnotit, co nám skutečně sluší.

Nenásledujte tedy slepě trendy jen proto, že jsou zrovna v kurzu. Raději se držte toho, co se vám osvědčilo a víte, že to ve vašem případě funguje.

Související články