Netflix plánuje navyšovat ceny předplatného

Přidat na Seznam.cz

Je to jen pár měsíců, co společnost Netflix oznámila, že bude rušit základní předplatné bez reklam. V současné době tak začíná společnost právě ukončovat toto předplatné, jak píše deník Heise.

Poprvé se tak začíná dít v USA, že přichází oznámení o rušení základního předplatného bez reklam. V e – mailu má být uvedeno, že je nutné změnit základní účet u Netflixu na jeden ze tří aktuálně dostupných modelů předplatného. Jestliže tito uživatelé nezmění předplatné, dojde ke zrušení streamovacích služeb ze strany poskytovatele. Změna by měla být hotova do 1.7.2024.

Leden byl plný překvapení

Již v lednu bylo oznámeno, že společnost Netflix chce převést zákazníky na jeden z nově zařazených modelů předplatného. Ty by měly být lukrativnější pro Netflix než předchozí předplatné. Například v Německu se již starý model nenabízí od roku 2023.

Každý, kdo se chystá zhlédnout filmy a seriály na Netflixu, tak si musí vybrat ze tří měsíčních předplatných. První druh předplatného vychází za 5 eur měsíčně (přibližně 124 korun). Toto předplatné umožňuje sledování ve Full HD rozlišení na dvou zařízeních současně. Druhé předplatné pak vychází na 14 eur (přibližně 349 korun). S tím, že se zde nebudou vyskytovat reklamy. V případě, že sleduje filmy a seriály celá rodina, pak vychází ideálně třetí druh předplatného. Zde mohou sledovat filmy až 4 osoby najednou a lze také sledovat filmy v rozlišení 4K a HDR. Sledování Dolby Atmos je zahrnuté do tohoto předplatného také. Všechny předplatné lze sdílet pouze s osobami, které žijí v jedné domácnosti. Za příplatek však lze využít sdílení do jiné domácnosti.

Zdroj: Heise