Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Marná lásky snaha je to zatím i v životě, říká herečka Vágnerová

Herečka Karolína Vágnerová hraje v muzikálech v divadle Karlín, ztvárnila Vendulu Svobodovou v seriálu Iveta a na Letních shakespearovských slavnostech bude ve hře Marná lásky snaha. V rozhovoru pro iDNES.cz si herečka titul dramatu vypůjčila i pro popis vlastního milostného života.
Karolína Vágnerová (2024)

Karolína Vágnerová (2024) | foto: Lenka Hatašová

Je pravda, že jste málem byla profesionální hokejistkou ?
Ano, bylo to o fous. Brácha hrál hokej a já jsem samozřejmě chtěla taky. Asi sezonu, možná dvě, jsem chodila do přípravky HC Neratovice. Bohudík nebo bohužel, to už se nedozvíme, mě na výstroji neustále něco škrtilo, máma mi musela převazovat brusle, protože jedna byla utažená víc než druhá, nestíhala jsem se do výstroje obléknout včas a chodila na tréninky pozdě. No a tak jsme s mamkou vymyslely, že bude lepší, když začnu chodit zpívat. A hokejová kariéra bylo ta tam. Ale byla jsem dobrá. A ostrá. V kabině jsem se porvala s jedním klukem. Všechny prudil a skončil v koši na odpadky. Myslím, že jsem měla potenciál gólobijce.

Karolína Vágnerová (2024)

Dnes už se ale evidentně pohybu věnujete s rozmyslem. Čím teď vaše tělo žije nejvíc?
Moje tělo žije jógou, ke které mě přivedla Jitka Asterová. Dlouho jsem k ní chodila na lekce, je výborná lektorka. Pak tancem, do kterého bych se ráda ponořila víc a lyžováním. Miluju lyže. Není šťastnějšího člověka než Kadly na horách. A ještě jsem tedy taky hodně šťastná u moře. Ale kdo není šťastný u moře?

Říká se, že když se jogínovi podaří stoj na hlavě, změní se mu život. Už u vás změna proběhla?
Rozhodně se změní pohled na něj. Podívat se na věci vzhůru nohama je někdy velmi osvěžující. Je pravda, že můj první stoj na hlavě byl silný zážitek a zlomový okamžik. Dokázala jsem „nemožné“… a pak se zhroutila na zem.

K józe vás prý přivedly nevysvětlitelné bolesti v zápěstí.
Asi to byl jeden z pokusů, jak na bolest vyzrát. Zkusila jsem totiž všechno možné. Od vyšetření karpálních tunelů až po endoskopii, terapie, regrese. Dokonce jsem měla i obě ruce v sádře a vymetala s nimi večírky ve Varech. No a do jógy jsem se zamilovala. Nejsem nějaký super jogín, ale patří do mé každodenní hygieny těla a duše. A to se počítá.

Karolína Vágnerová (2024)

Věříte v to, že utrpení může být pro člověka často darem?
Věřím, že bolest může být pro člověka darem. Všichni si v sobě neseme nějaká traumata, křivdy, bolesti různého charakteru a v různé míře. Otázkou je, jestli je chceme přijmout právě jako ty dary potřebné k růstu a přetavit je ve zlato nebo trpět. Bolest v životě je nevyhnutelná, utrpení dobrovolné. Já trpět nechci. Já chci těžit zlato. A tak hledám způsoby, jak se k němu dostat. Ať už je to právě jóga, meditace, teď jsem nově objevila chakradance, seberozvojové knížky… a výborně taky funguje zpěv.

V muzikálu Anděl páně, který uvádí Hudební divadlo v Karlíně, hrajete klíčnici, která zrovna neoplývá dobrým charakterem. Co setkání s takovou postavou herci přináší?
Tak především jsem díky Andělu Páně poznala spoustu úžasných lidí a troufám si říct, že i pár přátel. Objevila jsem pro mě doposud neznámý svět muzikálu a zažila neskutečně kouzelné a radostné zkoušení pod skvělým a velmi vtipným vedením režiséra Martina Čičváka. Musím se přiznat, že muzikál Anděl Páně je moje velká srdcovka. A role Francky? Ano, Francka je zlá mrcha. A moc mě baví. Můžu se v ní vyřádit, upustit páru a vztek – perfektní terapie.

Další napjatě očekávaný projekt Karlínského divadla, muzikál Beetlejuice, vám přihrál do života také zajímavou roli. Jakou?
Dokonce dvojroli! Miss Argentinu – jak už její jméno napovídá, má v sobě šmrnc latina, a milenku jednoho z pánů – Maxine. Zatím jsem se seznámila hlavně s hudbou muzikálu a líbí se mi moc. Na Beetlejuiceovi se potkáme i s některými kolegy z Anděla Páně, tak se těším o to víc. Přes léto budeme zkoušet, hrát se pak začíná v listopadu.

Vystudovala jste herectví na pražské konzervatoři, kde vznikla vaše nerozlučná přátelství s dvěma současnými kolegyněmi Aničkami – Kameníkovou a Fialovou. Co spolu nejraději podnikáte ?
Díky Shakespearovským slavnostem spolu strávíme celé léto. Ale jde to s námi z kopce. Dneska se jdeme projít na trhy na náplavku, sednout si do Stromovky, občas posedíme někde po představení. Když jsme spolu asi před deseti lety bydlely, to byla jiná jízda. Například jsme se vydaly před Vánocemi asi na tři dny do Amstru… Dodnes nevíme, jestli jsme se cestou z večírku na hotel v záchvatech smíchu, kdy jsme nemohly ani jít, doopravdy všechny tři smíchy počůraly, nebo se nám to jen zdálo. To už se, naštěstí, nikdy nedozvíme.

S Annou Fialovou jste se navíc nedávno setkala před filmovou kamerou. V minisérii Iveta o životě zpěvačky Ivety Bartošové jste ztvárnila žijící postavu, tehdejší manželku skladatele Karla Svobody Vendulu Svobodovou, dnes Pizingerovou. Ač malá role, byla hodně výrazná.
Tak Vendula výrazná je. Naživo jsme se ale nikdy nepotkaly, takže jsem si ji nakoukávala v různých rozhovorech, dokumentech. Původně jsem šla na casting na úplně jinou roli. Líbila jsem se, ale byla jsem na ni prý moc mladá. A pak to Mika (režiséra) trklo. Asi po dvou minutách porady za dveřmi s Májou (castingovou režisérkou) vešli dovnitř a zeptali se mě: Vadilo by ti obarvit si vlasy na blond? Ty se nám totiž hodíš na Vendulu Svobodovou! A bylo. Nakonec je nestačilo jen nabarvit, musely se i prodloužit, abychom docílili té Venduliny hřívy. Strávila jsem víc dní v maskérně než na place. Ale s holkama z maskérny to byla radost.

Karolína Vágnerová (2024)

Příjmení Vágner se v herecko-hudebně-rybářských kruzích už vyskytuje. Máte mezi známými českými Vágnerovci příbuzné?
V herecko-hudebně-rybářských kruzích my, Vágnerovci, příbuzné nemáme, ale docela si podmaňujeme svět bubeníků. Tátova firma Hallvad drums totiž vyrábí bicí, ladí je a servisuje, repasuje vintage bubenické poklady hráčům u nás i v zahraničí. Táta sám na bicí hraje. Je to krásná práce. Někdy si říkám, jestli se to s těmi mašinami nenaučím a jednou to po něm nepřevezmu.

Kdo nikdy nechybí v hledišti, když máte premiéru?
Asi klasicky máma a táta. Máma ještě často zná texty, protože se je se mnou učí. Musí se pak držet, aby z hlediště nenapovídala. Jezdím taky se zájezdovými „špíly“ agentury Harlekýn do různých koutů ČR. A právě do hledišť mimo Prahu občas zavítají i mimopražští kamarádi, to je vždycky milé. Do léta mě čekají hned dvě premiéry, tak uvidíme, kdo si je nenechá ujít. Na začátku května je to Láska: argumentační cvičení ve VILE Štvanice v režii Kashy Jandáčkové, v červnu Shakespearova Marná lásky snaha na Pražském hradě v režii Filipa Nuckollse.

O lásce se chystáte hrát představení. A co vaše láska?
Velká láska (samozřejmě kromě rodiny a přátel) je moje kočička Priscilla. Ale pokud narážíte na partnerskou lásku, v této oblasti je to zatím spíš ta „Marná lásky snaha.“ Všechno má svůj správný čas. Teď prožívám období, které nazývám: Žiju si v útulné garsonce s kočkou a dělám umění. Na ta další období se těším a vítám je s otevřenou náručí.

  • Nejčtenější

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

14. května 2024  12:16

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství....

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

13. května 2024  10:52,  aktualizováno  13:31

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Miss Czech Republic 2024 se stala studentka Adéla Štroffeková z Prahy

11. května 2024  22:21

Vítězkou 15. ročníku Miss Czech Republic se stala studentka Adéla Štroffeková (21). Českou...

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

17. května 2024

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z líbání s některými hereckými kolegy se mi chtělo zvracet, přiznává Bluntová

14. května 2024  16:07

Britská herečka Emily Bluntová (41) prozradila, že z líbání s některými hollywoodskými hvězdami jí...

Zdědil jsem řídnoucí vlasy, táta měl dobrou hlášku o sobě a Gottovi, říká Štaidl

19. května 2024  14:20

Na premiérovém promítání třetí řady minisérie Iveta nechyběl ani syn Ivety Bartošové Artur Štaidl...

Řekli, že mé dítě bude asi hermafrodit, tak jsem šla na potrat, říká Collinsová

19. května 2024  10:16

Gemma Collinsová (43) známá z reality show Jedině v Essexu, přiznala, že podstoupila interrupci....

Rubikově kostce je 50 let. Vydělala miliardy, okouzlila i celebrity

19. května 2024

Jeden z nejznámějších hlavolamů na světě – Rubikova kostka – slaví padesátiny. Před půl stoletím,...

V lidech i v záporných postavách se snažím vidět to dobré, říká Sarah Haváčová

19. května 2024

Premium V divadle exceluje v roli Židovky vzdorující tragickému osudu v koncentračním táboře. Na...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...