Neděle 19. května 2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek
Oblačno, bouřka 20°C

Stylový týden: Zazářily dámy nad 60 a 70+, na jedničku byl i fešák ze Smyslu pro tumor

  • Stylový týden: Zazářily dámy nad 60 a 70+, na jedničku byl i fešák ze Smyslu pro tumor
    6. května 2024 | 05:00

    Po týdnu je tu opět Stylový týden a s ním i módní zúčtování. Dneska však rozdáváme jedničky, a to nejen z řad známých krásek. Zabodoval totiž i hlavní hrdina ze seriálu Smysl pro tumor, který do svého looku vtiskl svěží závan. Kdo další se dostal do našeho hledáčku?

  • Sharon Stone

    Hvězda filmu Základní instinkt doslova zazářila na slavnostním předávání cen 49. ročníku Chaplin Award Gala, který se konal v koncertní síni Alice Tully Hall v New Yorku. Blýskla se v tmavých večerních šatech posetých třpytivými pajetkami po celé délce, ve kterých předvedla šestašedesátiletá herečka dokonalou figuru.

    Společenské šaty dominovaly linií kopírující tělo, která však ve svém finiši eskalovala do velmi mírné vlečky připomínající střih mořské panny. Tím nejzajímavějším prvkem však zdaleka nebyla exkluzivní silueta, ani blyštivý efekt flitrů, ale chytře zakomponovaný korzetový živůtek, který z nositelky vytvořil opravdovou femme fatale.

    Ke tmavému modelu doplnila extravagantní řetízky sestávající ze zlatých řetízků i perel, a ačkoli jsou šaty samy o sobě velmi poutavé a výrazné svým provedením, skvěle se tyto módní atributy doplňovaly. Nablýskaný vzhled a jistou dávku sex-appealu Sharon Stone potvrdila ikonickými sčesanými vlasy dozadu.

  • Tilda Swinton

    Třiašedesátiletá skotská herečka Tilda Swinton je pověstná svým androgynním vzhledem, stejně tak jako velmi osobitým, tolik vytříbeným stylem. A potvrdila to i tentokrát v ulicích New Yorku, kam zavítala za účelem natáčení filmu The Ballad of a Small Player.

    Vedle svého partnera Sandra Koppa, který jde též stylu naproti, se vyjímala v monochromatickém looku založeném na tmavé až inkoustové modři v kombinaci s tóny fialové. Unitární košili s rozepnutým jedním knoflíčkem zastrkala vně dlouhé maxi sukně, která dominuje letošním trendům. Jinak rovnou siluetu doplnila objemným cool bomberem, který dodal do looku mladistvost a šmrnc.

    Herečka vždy outfity doladí k dokonalosti, a tak nešlápla vedle ani zvolenou černou kabelkou na rameno a tmavými botami na podpatku. K pomyslnému hodnocení za jedna přidáváme navíc hvězdičku!

  • Anna Wintour

    Anna Wintour je synonymem pro módní ikonu. Šéfka módního časopisu Vogue je neodmyslitelně spjata s krátkým mikádem, tmavými slunečními brýlemi a cool looky, které jí napomáhají k mladistvému vzhledu, a inspiruje jimi ostatní. Stěží byste této dámě tipovala 74 let.

    To potvrdila i na nedávné přehlídce brandu Ralph Lauren, na které zářila v maxi šatech s bílými pruhy na zářivě modrém podkladu. Košilové šaty s vyštíhlenou siluetou v oblasti pasu doplnila o opulentní náhrdelníky a béžové kozačky na podpatku s decentním vzorem.

  • Rita Ora

    Hudebnice a herečka Rita Ora (33) představila v londýnském hotelu The Old Sessions House svoji vlasovou značku Typebea. Na eventu bodovala nejen vlastní kosmetickou řadou, ale také zvoleným outfitem.

    Předvedla totiž oku lahodící barevnou kombinaci sestávající z tmavě čokoládové s odlesky burgundské pospolu s tělovými a zlatými odstíny. Dokonalou siluetu jí vytvořily extrémně široké kalhoty vzdáleně připomínající maxi sukni, které doplnila dlouhým opaskem. Zkombinovala jej s pudrovým korzetem s decentní krajkou a celý look pak ozvláštnila dlouhými rukavičkami. Na těch se vyjímaly zlaté náramky a celý outfit pak finišovala psaníčkem do ruky.

  • Filip Březina

    Máme tu však „borce na konec“. Ačkoli se pánské módě v našem seriálu Stylový týden nevěnujeme, za zhodnocení ovšem stojí outfit talentovaného herce Filipa Březiny, jenž se v poslední době zapsal do povědomí diváků díky edukativnímu seriálu Smysl pro tumor.

    Na tiskové konferenci k 64. ročníku Zlín Film Festivalu převedl dobře padnoucí model opřený o elegantní kalhoty ve střihu slim fit s nažehlenými puky, které doplnil kontrastním tmavým opaskem. Vně zastrkal světlé tričko z žebrovaného úpletu, které ozvláštnil slunečními brýlemi na cool šňůrce. Ta je designovou, ale také praktickou vychytávkou, která se navrátila z devadesátek jako bumerang. Bílé minimalistické tenisky pak završily svěží jarní outfit.

    Stylový outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

    Jaké další trendy se vrátily z devadesátek? To se dozvíte ve videu:

    Video se připravuje ...
    Ledvinka, šusťákovka a nápisy: Móda z devadesátek je zpět, říká Fashion koučka • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda
Diskuse ke článku
.