6. května 2024 07:00
Adam Vala

Milovaná pštrosice musela být utracena, spolkla klíče. Tragédii prý šlo předejít

Smutný příběh pštrosice Karen ze zoologické zahrady v Topece zasáhl celý svět.

Město Topeka, které se nachází na východě státu Kansas, zasáhla smutná zpráva – vyhlášená místní zoologická zahrada přišla o pštrosici Karen. V prohlášení parku na sociálních sítích se uvádí, že pštrosice musela být utracena poté, co spolkla svazek klíčů jednoho z ošetřovatelů. Šlo o nešťastnou náhodu, protože se zvíře díky svému dlouhému krku natáhlo přes plot a klíče sebralo zobákem přímo z opasku zaměstnance. Na druhou stranu ale údajně šlo tragédii předejít.

Zdrcující zpráva

„Karen, energická a všemi milovaná pštrosice, tragicky podlehla komplikacím způsobeným požitím cizího předmětu,“ začíná zpráva, v níž mluvčí zoologické zahrady truchlí nad ztrátou jedné z oblíbenkyň celé zoo. „Okolnosti Karenina úmrtí jsou připomínkou toho, že musíme být při péči o naše zvířata nesmírně ostražití,“ dodávají zástupci zoologické zahrady a popisují výše uvedené okolnosti, které vedly ke spolknutí klíčů. Zaměstnanci zoo se samozřejmě obratem poradili s odborníky, zda je možné podstoupit nějaký zákrok, který by minimalizoval dopady pozření klíčů, ale veškeré snahy o záchranu prý byly neúspěšné.

The Topeka Zoo is saddened to announce the untimely passing of Karen, one of our community’s favorites here at the Zoo....

Posted by Topeka Zoo on Friday, April 19, 2024

Mohlo by vás zajímat: Nejroztomilejší mládě roku 2024? V řecké zoo se narodil vzácný hrošík liberijský

„Ztráta Karen nás zdrtila. Nebyla jen zvířetem, byla milovanou členkou naší komunity. V myšlenkách jsme s naším oddaným týmem pečujícím o zvířata, který si s Karen během jejího pobytu u nás vytvořil hluboké pouto,“ řekla ředitelka zoologické zahrady Fawn Moser. Na konto nešťastného incidentu pak doplnila, že v Zoo Topeka proběhne důkladné vyšetřování a zoologická zahrada přezkoumá a zdokonalí veškeré postupy, aby posílila bezpečnost pro všechna zvířata. Podle následného vyjádření parku pro magazín People totiž vyšlo najevo, že kdyby ošetřovatelé nosili klíče ukryté, k ničemu podobnému by ani dojít nemohlo. Zoo Topeka proto upraví interní pravidla a provede důležité změny.

Zdroj: Topeka Zoo - Facebook, People

Video, které jste mohli minout: Klokan je nelítostný bojovník. Podívejte se na drsnou rvačku

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom