Sleduj nás

VIDEO: Brazílie pořádá zápasy bojovníků na invalidním vozíku. Malé rukavice pro tvrdší rány a KO zaručena!

VIDEO: Brazílie pořádá zápasy bojovníků na invalidním vozíku. Malé rukavice pro tvrdší rány a KO zaručena! Foto: Association of Future Boxing Champions

Brazílie posunula laťku nemožného opět o kousíček dále, neboť dala zelenou MMA zápasům handicapovaných lidí.

Brazílie se nedá považovat už jenom za zemi, která vládne fotbalu, ale i zemi, kde se učí bojovým uměním a odkud přichází spousta kvalitních borců, jež dominují ve všech vrcholných bojových soutěžích světa, UFC nevyjímaje.

Protože jsou bojové sporty v Brazílii na denním pořádku, dochází k jejich rozvoji, aby se mohly týkat úplně všech. A to k překvapení široké veřejnosti i těch, jež kvůli svému handicapu bojovat či dokonce ani trénovat vůbec nemohou.



DOPORUČUJEME: Sleduj sobotní Oktagon Vémola vs. Végh 2 v Edenu a vyzvedni volnou sázenku 1000 Kč ZDE!

Na scéně již nějaký ten pátek působí organizace ABCF (Association of Future Boxing Champions), která se však rozhodla svůj současný repertoár rozšířit o souboje všech lidí, které nějaká neblahá životní událost připoutala na invalidní vozík a kteří milují bojové sporty, ač se jim zrovna věnovat nemohou.

V hlavách pořadatelů se proto už delší dobu rodila myšlenka, jak těmto lidem toužících po sportovním vyžití a adrenalinu nabídnout nezapomenutelný zážitek v kleci. Nyní již údajně znají odpověď. 


„Naším cílem je dát na každém turnaji prostor handicapovaným. Chceme světu ukázat, že i tito lidé mohou zápasit a plnit si sny. Samozřejmě vše předem diskutujeme se zdravotním týmem, než se k něčemu takovému odhodláme. Jakmile jednou dostaneme povolení, můžeme jít do toho,“ uvedl tvůrce celé této myšlenky Marcio Machado.

A jaká jsou pravidla? Překvapivě prakticky stejná jako u MMA profiků. Tedy malé rukavice, s nimiž se snažíte nějakým způsobem ukončit soupeře anebo mu znemožnit v boji pokračovat.

„Jsme tu pro lidi, co se cítí odstrčeni od společnosti a chtějí si zkusit něco nového. Uvidíme, jakým směrem se to bude vyvíjet. Postupně budeme chtít našim zápasníkům zajistit jak finanční prostředky, aby mohli vyžít, tak i tréninkové zázemí, kde se budou cítit vítáni,“ dodal pro server Combate Machado.



Další články