Čínské nudle s ajvarem, žampiony, mrkví a jarní cibulkou

Kombinace čínských nudlí a ajvaru přináší zajímavou kombinaci chutí. Orestované houby a zelenina dodávají jídlu ten správný šmrnc, doplněním rybí omáčky a jarní cibulky připravíte skvělý oběd během pár minut.

Počet porcí 1

Doba přípravy je 20 minut

Suroviny

  • 300 g uvařených čínských nudlí (150 g sušených, připravíme dle návodu na obalu)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce ajvaru
  • 4 ks větších žampionů
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 ks mrkve
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • Pár kapek rybí omáčky

Postup přípravy

  • V pánvi rozehřejeme olej a vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
  • Přidáme žampiony nakrájené na plátky a nahrubo nastrouhanou mrkev.
  • Vše restujeme. Zhruba 5 minut.
  • Do pánve vsypeme uvařené čínské nudle.
  • Vmícháme ajvar, sůl, pepř, sušený česnek a zakápneme rybí omáčkou.
  • Důkladně promícháme a společně opečeme.
  • Můžeme podávat s čerstvou zeleninou, nejlépe listovým salátem.
Čínské nudle s ajvarem, žampiony, mrkví a jarní cibulkou
Čínské nudle s ajvarem, žampiony, mrkví a jarní cibulkou