Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hráči a fanoušci basketbalu oslavili čtvrtstoletí od titulu

Nový Jičín |  | Novojičínský expres

Uplynulo čtvrtstoletí od doby, kdy basketbalisté Nového JIčína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Na palubovce sportovní haly na bazéně se odehrál exhibiční zápas posledních a zároveň jediných novojičínských basketbalových mistrů. Titul vybojovali 8. května 1999 nad pražským celkem USK. Jejich tým doplnili zdejší odchovanci, současní hráči A družstva, a utkali se s výběrem ligových hráčů klubu z extraligové éry.

Jaroslav Kovář, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Děkujeme za organizování této akce, bylo to fakt úžasné po čtvrtstoletí vzpomínat na náš titul, vlastně jediný v Novém Jičíně, je zážitek. Myslím si, že jsme si to všichni užili, jak tým mistrů, tak i tým protihráčů. Atmosféra skvělá, děkujeme za to.”
Dušan Medvecký, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Nelze na to zapomenout, prostě přijedu do haly, mám husí kůži, tečou mi lehce slzy. Ty vzpomínky nevymažu a myslím si, že to byla tady nejkrásnější léta mé basketbalové kariéry.”
Petr Welsch, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Byla to fantastická éra. Už jsem tady podruhé nebo potřetí a každá ta akce je lepší a lepší. Já jen, když jsem přejel ceduli Nový Jičín, tak už to na mě dýchlo, polil mě zvláštní pocit štěstí a spokojenosti a ty vzpomínky jsou naprosto fantastické, skvělí lidi, jsme rádi, že tu můžeme být.”
Pavel Klimeš, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Je pořád na co vzpomínat, strašně perfektní atmosféra, hala se zlepšila, škoda, že tady není to, co tady bylo, ta nejvyšší liga tady chybí, slušela by Novému Jičínu. Přál bych někomu ten zážitek, který jsme měli my, aby se zopakoval. Takže držte to tady a snad to vyjde.”
Tomáš Krba, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Tak jasně, vždycky je na co vzpomínat, protože ten titul tady byl jediný a jsme za to rádi. Vždycky si to s klukama připomeneme, jsem za to rád.”
    Curtis Bobb, bývalý hráč BC Nový Jičín: “Nemám lepší vzpomínky, než na Nový Jičín. Byl to můj první tým, když jsem začal hrát v Evropě. Je to tady jako můj druhý domov. Jsem rád, že jsem tady zpátky, jsou tu dnes skvělí lidé, které mám rád a je mi s nimi dobře. Jsem šťastný, že jsem mohl hrát za tento tým.”
    Ondrej Šoška, bývalý hráč BC Nový Jičín: “Je to nostalgie, vzpomínky, husí kůže…strašně rád jsem měl Nový Jičín, strašně rád jsem tu hrál, možná to byly mé nejlepší roky v kariéře. Diváci, fanoušci, vedení klubu, městečko, opravdu to byly krásné roky, rád vzpomínám a vždycky se těším do Nového Jičína.

    Basketbalovou show pořádal Fan club Nový Jičín potřetí, ve spolupráci s basketbalovým klubem. Akce byla také věnována uctění památky Milana Dvořáka, dlouholetého sekretáře klubu. V roce 2019 se ji ještě mohl mohl zúčastnit, toho letošního ročníku se již nedožil.

    A tento sportovní svátek měl i charitativní podtext. Výtěžek putoval na pomoc pětileté Verunce z Nového Jičína, která již podruhé bojuje se zákeřnou nemocí.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

    Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

    Basketbalisté Opavy získali po 20 letech titul mistrů národní ligy

    1. června 2023 23:06 | Opava | Jiří Cileček

    Basketbalisté Opavy slaví po 20 letech pátý ligový titul. Čtvrté finále nad Děčínem vyhráli 108:104 po prodloužení a sérii ovládli 3:1 na zápasy. Svěřenci trenéra Petra Czudka triumfovali poprvé od roku 2003 a po osmnácti zlatech v řadě Nymburka, který při cestě až z předkola play off vyřadili v semifinále. Zajistili si tak účast v Lize mistrů. Děčín byl ve finále popáté a stejně jako v letech 2015, 2016, 2017, 2019 se musel spokojit se stříbrem.

    Basketbalisté zabojují o účast v play off, mají na to tři venkovní zápasy

    Basketbalisté mají aktuálně na programu nadstavbovou část první ligy a bojují o postup do play off. Po domácí výhře nad Libercem je čekají tři venkovní zápasy.


    Hokejový šampionát se povedl po všech stránkách. Fandové společně sledovali i finálové boje v Praze

    Vítězstvím české reprezentace skončilo v neděli v Praze hokejové mistrovství světa. Ostravská část šampionátu skončilo o pár dní dříve, protože o medaile se bojovalo už jen na jednom stadionu. Nic to ale neubralo Ostravě na kreditu skvělého pořadatele a pochvala samozřejmě patří i fantastickým fanouškům.

    Hrad Hukvaldy má nové návštěvnické centrum, na zřícenině poskytne nejen sucho a teplo

    Nové pokladny, informační centrum, sociální zázemí a v například v dešti i sucho a teplo. To vše nabízí nové návštěvnické centrum hradu Hukvaldy. Slavnostně bylo otevřeno v sobotu, kdy děti v areálu hradu hledaly poklad.

    Pěšky zdolali půl Evropy a přešli Alpy i pro malou handicapovanou atletku

    Dva kamarádi z Nového Jičína, kteří se rozhodli překonat sami sebe, vyrazili pěšky z Barcelony zpět domů. Teď už jsou v cíli. Více než dva tisíce tři sta kilometrů za 75 dní zdolali i pro handicapovanou Natálku.

    Dům v Petrovicích u Karviné zachvátil velký požár, rodina spala uvnitř

    Dnes 13:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Rodina z Petrovic u Karviné měla štěstí v neštěstí. Spali v domě, který zachvátil po druhé hodině v noci velký požár. Naštěstí se jim nic nestalo a z domu se dostali ještě před příjezdem hasičů. Ti ale zachraňovali ještě zvířecí mazlíčky dětí. Škoda po požáru je 5 milionů korun.

    Léčivé prameny v Horských lázních Karlova Studánka požehnal biskup ostravsko-opavský

    V lázních Karlova Studánka byla slavnostně zahájena letošní sezóna. Zdejší prameny železité kyselky požehnal biskup ostravsko-opavský Mons. Martin David. V Karlově Studánce se nachází 7 lázeňských pramenů, z nichž nejstarší, Maxmilián, byl objeven již v roce 1780. Léčivé prameny tryskají z hloubky více než 100 metrů.

    Začala revitalizace hřiště za Komenského školami, uprostřed bude umělý fotbalový trávník

    Začala revitalizace hřiště u Komenského ulice, které bude sloužit dvěma školám, sportovním klubům a veřejnosti. Zastaralý antukový ovál nahradí atletická dráha s moderním povrchem, uprostřed bude umělý fotbalový trávník.

    Finálový zápas Česko - Švýcarsko budou lidé sledovat v hospodách i na náměstích

    Včera 9:29 | Celý MS kraj | Bára Kelnerová

    Nejen klasicky doma nebo v restauracích, ale také na náměstích v obcích a městech budou lidé sledovat v neděli večer finálový zápas MS v ledním hokeji.

    Myslivci z Rychvaldu hostili přehlídku trofejí z Karvinska

    Každoroční přehlídku trofejí za uplynulou sezonu na Karvinsku tentokrát hostili myslivci z Rychvaldu.

    MŠ Edvarda Beneše v Opavě slaví 50 let. Původně se jmenovala Budovatelská

    Včera 20:04 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

    MŠ Edvarda Beneše v Opavě letos slaví 50 let. Vznikla v roce 1974 pod názvem Budovatelská a postavena byla pro 180 dětí. Od té doby jen vzkvétá.

    Basketbal hráli nonstop dvanáct hodin

    Dvacátý ročník basketbalového maratonu proběhl na Mendelově střední škole. Odstartoval v šest hodin večer a vytrvalci hráli nepřetržitě dvanáct hodin.

    Mozaika se stovkami dětí oslavila v pohádkovém lese den rodiny

    Areál Skalek se proměnil v pohádkový les. Na jeho zážitkovou stezku se vydala více než tisícovka dětí. Rodinné centrum Mozaika akci uspořádalo na oslavu Mezinárodního dne rodiny.

    Školáci vyzpovídali pamětníky moderních dějin a doplnili archiv Post Bellum

    25. května 2024 9:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Čtyři novojičínské základní školy se zapojily do projektu společnosti Post Bellum “Příběhy našich sousedů”. Žáci vyzpovídali pamětníky a z jejich vzpomínek vytvořili rozhlasovou reportáž. Tu prezentovali před publikem v aule radnice.

    Poskytnout první pomoc se ve Studénce učily i pětileté děti

    24. května 2024 16:52 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Zavázat rozbité koleno, ošetřit popáleninu a další základy první pomoci se v rodinném centru učily děti ve věku od pěti let. Proškolení této jednotky malých záchranářů trvalo téměř dvě hodiny.

    Novojičínská ZUŠka proměnila městský park ve velké pódium

    Novojičínské Smetanovy sady obsadili hudebníci, tanečníci, zpěváci a výtvarníci ze základní umělecké školy. Touto přírodní uměleckou scénou se připojili k celorepublikovému festivalu ZUŠ Open.

    Tamburaši zazářili na jarním koncertu v Dělnickém domě

    24. května 2024 7:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Sál Dělnického domu zaplnili příznivci hudby, která se line z drnkacích nástrojů. Konal se tu tradiční jarní koncert Tamburašského souboru Brač. Ten ve Studénce funguje více než 110 let.

    Studénka má tým mladých proškolených záchranářů

    Zavázat rozbité koleno, ošetřit popáleninu a další základy první pomoci se v rodinném centru ve Studénce učily děti ve věku od pěti let. Proškolení této jednotky malých záchranářů trvalo téměř dvě hodiny.

    Hráči a fanoušci basketbalu oslavili čtvrtstoletí od titulu
    Vydáno 6. května 2024 8:30, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Uplynulo čtvrtstoletí od doby, kdy basketbalisté Nového JIčína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

    Na palubovce sportovní haly na bazéně se odehrál exhibiční zápas posledních a zároveň jediných novojičínských basketbalových mistrů. Titul vybojovali 8. května 1999 nad pražským celkem USK. Jejich tým doplnili zdejší odchovanci, současní hráči A družstva, a utkali se s výběrem ligových hráčů klubu z extraligové éry.

    Jaroslav Kovář, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Děkujeme za organizování této akce, bylo to fakt úžasné po čtvrtstoletí vzpomínat na náš titul, vlastně jediný v Novém Jičíně, je zážitek. Myslím si, že jsme si to všichni užili, jak tým mistrů, tak i tým protihráčů. Atmosféra skvělá, děkujeme za to.”
    Dušan Medvecký, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Nelze na to zapomenout, prostě přijedu do haly, mám husí kůži, tečou mi lehce slzy. Ty vzpomínky nevymažu a myslím si, že to byla tady nejkrásnější léta mé basketbalové kariéry.”
    Petr Welsch, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Byla to fantastická éra. Už jsem tady podruhé nebo potřetí a každá ta akce je lepší a lepší. Já jen, když jsem přejel ceduli Nový Jičín, tak už to na mě dýchlo, polil mě zvláštní pocit štěstí a spokojenosti a ty vzpomínky jsou naprosto fantastické, skvělí lidi, jsme rádi, že tu můžeme být.”
    Pavel Klimeš, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Je pořád na co vzpomínat, strašně perfektní atmosféra, hala se zlepšila, škoda, že tady není to, co tady bylo, ta nejvyšší liga tady chybí, slušela by Novému Jičínu. Přál bych někomu ten zážitek, který jsme měli my, aby se zopakoval. Takže držte to tady a snad to vyjde.”
    Tomáš Krba, bývalý hráč BC Nový Jičín, mistr 1999: “Tak jasně, vždycky je na co vzpomínat, protože ten titul tady byl jediný a jsme za to rádi. Vždycky si to s klukama připomeneme, jsem za to rád.”
      Curtis Bobb, bývalý hráč BC Nový Jičín: “Nemám lepší vzpomínky, než na Nový Jičín. Byl to můj první tým, když jsem začal hrát v Evropě. Je to tady jako můj druhý domov. Jsem rád, že jsem tady zpátky, jsou tu dnes skvělí lidé, které mám rád a je mi s nimi dobře. Jsem šťastný, že jsem mohl hrát za tento tým.”
      Ondrej Šoška, bývalý hráč BC Nový Jičín: “Je to nostalgie, vzpomínky, husí kůže…strašně rád jsem měl Nový Jičín, strašně rád jsem tu hrál, možná to byly mé nejlepší roky v kariéře. Diváci, fanoušci, vedení klubu, městečko, opravdu to byly krásné roky, rád vzpomínám a vždycky se těším do Nového Jičína.

      Basketbalovou show pořádal Fan club Nový Jičín potřetí, ve spolupráci s basketbalovým klubem. Akce byla také věnována uctění památky Milana Dvořáka, dlouholetého sekretáře klubu. V roce 2019 se ji ještě mohl mohl zúčastnit, toho letošního ročníku se již nedožil.

      A tento sportovní svátek měl i charitativní podtext. Výtěžek putoval na pomoc pětileté Verunce z Nového Jičína, která již podruhé bojuje se zákeřnou nemocí.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000042898/hraci-a-fanousci-basketbalu-oslavili-ctvrtstoleti-od-titulu