Do společnosti Markéta Hrubešová příliš často nechodí a ještě méně často s sebou vezme také svou nyní devatenáctiletou dceru. Na otevření nového muzea Story of Prague si ale obě dámy vyrazily spolu.

Christel Lilly je své mamince velmi podobná. Podědila po ní jak krásnou postavu, tak bujnou kštici vlasů. Na první pohled by se tak mohlo zdát, že se jedná spíše o sestry. 

Vzhledem ke kráse mladé slečny jistě nejednoho člověka napadne, zda se nechystá vydat v maminčiných stopách. Markéta Hrubešová by jí ale prý sice nebránila, kdyby se rozhodla pro herectví, momentálně ale taková možnost není na stole. Christel Lilly se prý zatím zajímá spíše o své studium. 

“Ještě neví, co by jednou chtěla dělat, je to u ní ještě nevyhraněné, ale je velmi empatickou osobou a umí hodně vnímat své okolí, proto si myslím, že jednou bude pracovat s lidmi,” řekla Markéta Hrubešová o dceři před časem pro ŽivotvČesku.cz. 

Navíc má prý jeden talent, který po své matce rozhodně nepodědila. “Na rozdíl ode mě jí také velmi jde matematika, tak uvidíme, jak se to všechno ještě nakombinuje. Má podle mě ale velké předpoklady, aby jí jedno z toho nebo kombinace obojího dělala v životě radost. Nejdůležitější ale pro mě je, aby v životě byla šťastná,” vysvětlila herečka. 

Otcem dívky je fotograf David Kraus. S tím se sice herečka v roce 2016 rozvedla, rozhodně ale nelituje toho, že spolu mají dítě. Mateřství ji totiž prý velice obohatilo a přineslo jí do života mnoho dobrého. 

Vychovala jsem slušného člověka

“Když se dcera narodila, tak jsem si uvědomila, že mě čeká daleko lepší život než předtím. Učím se od ní každý den, je to hezké, být mámou. Jsem pyšná, že jsem vychovala slušného člověka. Doufám, že to tak vnímá i naše okolí, ale říkají to, já přiznávám, že je fajn to slyšet,” pochválila dceru pyšná maminka. 

S Christel Lilly má Markéta Hrubešová velmi blízký vztah. Zároveň si ale uvědomuje, že by dětem měli rodiče pomoci, aby se dokázaly orientovat v životě a obstály ve všech těžkých zkouškách. Čas od času je tak podle jejího názoru potřeba uplatnit i nějaká ta autorita. 

“Kamarádství ano, ale zase odsud potud. Nesmí to být žádná anarchie, to si myslím, že nefunguje. Dítě musí mít mantinely, ale snažím se o maximální otevřenost, vstřícnost. Chci, abychom si s dcerou povídaly o všem, ale zároveň si myslím, že rodič je rodič, a ne kamarád,” prozradila pro Expres.cz umělkyně.

Ve výchově jde hodně o důvěru

Své dceři se proto například snažila předat své hodnoty a ukázat jí, co je podle ní pro život skutečně důležité. Mimo jiné ji prý vedla také k lásce ke čtení. 

“Odmalinka jsme dceři četli každý večer pohádky nebo já jsem vyprávěla svoje. Čtení je strašně důležité,” uvedla herečka před časem. 

Velkou starost jí prý při výchově dělalo především prostředí internetu a sociálních sítí, které může pro mladého člověka být často matoucí a plné rizik. Dnes si ve virtuálním prostoru Christel Lilly, která je plnoletá, poradí sama, určitě je to ale také zásluhou dobrých rad její maminky.

“Tam jde hodně o důvěru. Říct si, že tyhle stránky jsou blbost, aby o tom věděla, a spoléhat na to, že to bude dodržovat. Nedá se to omezit. Můžete samozřejmě dát nějaké filtry, ale když se dítě bude chtít někam dostat, dostane se, třeba přes kamarády. Musí se o tom mluvit,” řekla Markéta Hrubešová.

Související články