Simona Postlerová se narodila 9. listopadu 1964 v Plzni rodičům Janě a Alexandrovi, kteří se oba pohybovali ve filmové branži.

Tatínek byl režisérem a maminka herečkou, a proto Simona už od dětství věděla, že se se jednou sama postaví na pódia a před kameru.

Postlerová nejprve vystudovala gymnázium, které úspěšně dokončila a následně nastoupila na pražskou DAMU.

Od roku 1992 dostala angažmá v Divadle Na Vinohradech a záhy přišly první nabídky do filmů a televize.

Herečka se objevila například v seriálech Chlapci a chlapi, Hospoda, Četnické humoresky, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Ordinace v růžové zahradě, Poslední sezona, Ošklivka Katka, ve filmech Noc pastýřů, Zámek v Čechách, Experti a v mnoha dalších televizních inscenacích.

Kromě herectví byla Simona Postlerová také skvělou a uznávanou dabérkou a recitátorkou. V roce 2002 dokonce získala Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu, konkrétně za Emmu Thompson ve filmu Vtip.

Jejím manželem byl kytarista Zdeněk Hrášek, s nímž prožila dlouhé a spokojené manželství až do jeho smrti v roce 2016, kdy podlehl zákeřné rakovině.

V roce 2006 u něj lékaři objevili rakovinu oka a později onemocněl rakovinou jater, se kterou statečně bojoval tři roky.

Syn trpěl autismem

Manželé spolu zplodili dceru Janu Magdalénu a syna Damiána, který trpí autismem. „Můj syn je extrémně chytrý. Číst už začal v pěti letech, nejvíc ho bavily básničky a hodně poslouchal vážnou hudbu. I když strašně potichu, ale on ji vnímal. Okolo třinácti let se ale vše změnilo. Místo jedniček začal ze školy nosit pětky, přestal mluvit, byl apatický a jednou při snídani zkolaboval. Myslela jsem, že má infarkt, okamžitě ho převezli do motolské nemocnice. Nastal kolotoč psychiatrických a psychologických vyšetření, medikace a pobytů v bohnické psychiatrické léčebně,“ svěřila se kdysi herečka v rozhovoru pro Radiožurnál.

Nakonec vyšlo najevo, že Damián trpí poruchou autistického spektra a má diagnostikovaný Aspergerův syndrom. „K tomu ale ještě jednu trochu horší psychiatrickou nemoc,“ doplnila Postlerová, která se vždy o syna starala a snažila se mu být co nejlepší matkou.

Zpráva o smrti oblíbené hvězdy byla velice šokující hlavně kvůli tomu, že byla zcela nečekaná. Pouhý den před svým skonem byla Simona plná energie a zkoušela divadelní hru.

„Ještě v sobotu 4. května zkoušela v připravované inscenaci hry Lenky Lagronové Terezka. Šokující zpráva o její smrti přišla necelých 24 hodin později,“ uvedlo Divadlo na Vinohradech, kde byla Postlerová dlouholetou a oblíbenou členkou souboru.

Zdroje: Radiožurnál, Blesk

Související články