Janík Motorsport zářil o víkendu na Zámeckém vrchu v Náměšti.

Z podzámčí na zámek pro trofeje. Jezdci ORLEN Janík Motorsport zářili na kopci i v Náměšti.

Z tradičního Zámeckého vrchu v Náměšti nad Oslavou si podobně, jako z úvodního dílu českého vrchařského šampionátu, veze tým ORLEN Janík Motorsport triumfy a pódiová umístění v absolutním pořadí i ve třídě.

Václav Janík v Normě M 20 FC během víkendu nenašel nikoho, kdo by na kopci na Vysočině jel rychleji, a po čtyřech bodovaných jízdách mistrovství České republiky zůstává v absolutním pořadí nadále neporažený. David Dědek za volantem Normy M 20 FC slavil ve třídě do 2000 ccm v sobotu triumf, k němuž přidal nedělní druhé místo. Jiří Svoboda si za volantem další dvoulitrové Normy odvezl domů dvě bronzové příčky.

 

Václav Janík udeřil hned v první jízdě na nových gumách a od té chvíle bylo jasné, kdo v Náměšti kraluje. Také v neděli za to vzal od podlahy od úvodní ze tří jízd, protože předpověď slibovala odpoledne déšť.

A opravdu bylo důležité zabrat v prvních dvou „rundách“, protože na pomalu osychající trati se pak časy lišily o více než 20 sekund.

„Byly to výborné závody. Jsem spokojený se svým výkonem a samozřejmě i s výsledkem. Náměšť je velmi krátká trať a je na ní znát každá chyba. Po oba dny bylo důležité být rychlý hned v první jízdě, tím si člověk dodá klid. Ale soupeři mi nic zadarmo nedávali, hodně zrychlil Petr Vítek v Oselle,“ uvedl spokojený Václav Janík.

 

David Dědek sice na rozdíl od šéfa týmu v Náměšti na double nedosáhl, i tak znovu ukázal, že s ním musí rivalové počítat. „Byl to jeden z těch těžších závodů. V sobotu jsme laborovali s pneumatikami.

Na druhou závodní jízdu jsme nasadili nové gumy a rázem jsem byl o tři sekundy rychlejší. V neděli to hned v první jízdě nevyšlo a pak užjsem nedokázalztrátu stáhnout. Ale druhé místo je také super,“ řekl jezdec ORLEN Janík Motorsport.

Jeho týmový kolega Jiří Svoboda si stále zvyká na Normu, do níž se vrátil z F3000 teprve před několika týdny v úvodním podniku českého šampionátu vrchařů na Slovakia Ringu. Dvě třetí pozice tak považuje za dobrý výsledek.

„Znovu sžívání s Normou úspěšně pokračuje. Stále hledám limity sebe i auta. Ale zvykáme si na sebe stále víc a Náměšť jsem si užil,“ sdělil. „Atmosféra v Náměšti byla tradičně skvělá. Známá ‘autobusová zastávka‘ u zámku byla obsypaná lidmi. Fanoušci byli i v depu, rozdali jsme spoustu autogramů, popovídali jsme si s nimi.

Byla to prostě skvělá podívaná pro diváky i pro jezdce. Z našeho pohledu ji ještě okořenil zisk šesti trofejí. Už teď se těšíme za dva týdny na Ústeckou 21,“ přiblížil Václav Janík své dojmy ze Zámeckého vrchu.

 

PR