Siniaková se před Masters v Římě naladila výhrou ve Španělsku

Přidat na Seznam.cz

Kateřině Siniakové nevyšel turnaj Masters v Madridu. Chmurnou náladu se snažila zahnat přihláškou na tenisové klání ve španělské Lleidě. A byla to dobrá „medicína“ na předešlý nepovedený týden. Antukový turnaj nižší kategorie WTA 125 totiž ovládla.

Siniaková vstupovala do turnaje v pozici druhé nasazené. Postupně vyřadila Američanku Parksovou, Gjorchesku ze Severní Makedonie, obě ve dvou setech. Poté se trochu zapotila s Krugerovou z USA, na kterou potřebovala tři sady. V semifinále si ale ve dvou setech vyšlápla na Kolumbijku Osariovou. Až ve finále proti Egypťance Sherifové opět na kurtu strávila více času, ale nakonec zvítězila 6:4, 4:6 a 6:3.

Pro Siniakovou už to byl ve dvouhře šestý turnajový triumf v kariéře a první letos. Sedmadvacetiletá Siniaková si ziskem titulu zajistila posun na 36. místo ve světovém žebříčku, což je pouhých pět míst od jejího kariérního maxima.

Finále naopak nevyšlo její bývalé deblové partnerce Barboře Krejčíkové, která v Madridu s parťačkou Siegmundovou z Německa podlehla domácímu páru Sorribesová, Bucsaová. Na to že Španělky spolu startovaly poprvé, to byla dominantní výhra 6:0, 6:2. Pro Krejčíkovou to bylo první letošní finále ve čtyřhře.

Zdroj: redakce, wtatennis.com