Adam Hložek se vrátil ve velkém stylu. Pomohl Leverkusenu k výhře třemi asistencemi

Přidat na Seznam.cz

Po měsíční pauze zaviněné zraněním se na fotbalový trávník vrátil reprezentační záložník Adam Hložek. A byl to velký návrat. Třemi asistencemi pomohl Leverkusenu k výhře na hřišti Frankfurtu 5:1. Jedním gólem přispěl k vysoké výhře i Patrik Schick.

Až při svém 52. bundesligovém zápase nastoupil Hložek od začátku utkání. A trenérovi Xabi Alonsovi tak možná lehce zamotal hlavu, zda si českého ofenzivního hráče ponechat i pro příští sezonu. Hodně se totiž spekulovalo o jeho případném hostování v jiném bundesligovém klubu, protože v dresu Bayeru toho mnoho v letošní sezoně neodehrál. První asistenci se dnes připsal už ve 12. minutě, kdy nahrával Xhakovi. Druhou přihrávku přidal minutu před koncem prvního poločasu, autorem gólu byl právě Schick. Třetí nahrávku zaznamenal Hložek v 77. minutě (branku vsítil Frimpong).

Pro Schicka to byla šestá branka v sezoně, do které vstoupil až na jaře, protože předtím více jak rok léčil bolavá třísla.

Dnešní výhra znamená pro Leverkusen protažení série bez prohry už na 48 zápasů napříč všemi soutěžemi. Bundesligový titul si „lékárníci“ zajistili už minulý víkend. Tato sezona se pro Leverkusen může stát ještě více dominantnější, protože je ve finále Německého poháru (proti druholigovému Kaiserslauternu) a má i dobře rozehrané semifinále Evropské ligy. V prvním zápase porazil AS Řím 2:0.

Zdroj: redakce, bayer04.de