Sleeping Gods: Distant Skies - desková hra

Sleeping Gods: Distant Skies budou samostatným pokračováním Spících bohů

6. 5. 2024
Zdroj náhledu: REXhry

Spící bohové jsou epickou deskovou hrou. Dle uživatelů serveru Zatrolené hry a jejich ankety Trolí palec jde dokonce o nejlepší kooperativní titul loňského roku. Ačkoliv je hráči milují, vzhledem k množství obsahu a s tím související vyšší ceně není jejich prodejní úspěch takový, jak by si vydavatelství REXhry přálo. A tak dlouho zvažovalo, zda se vrhnout do překladu samostatného pokračování s původním názvem Sleeping Gods: Distant Skies. Nakonec se však fanoušci dočkají.

Sleeping Gods: Distant Skies budou stejně jako jejich předchůdce kooperativní hrou pro 1–4 hráče od 13 let. Ty čeká epická kampaň, na jejíž průchod budete potřebovat mnoho a mnoho hodin. Naštěstí je možné ji hrát během několika přibližně hodinových sezení a postupně se tak seznamovat s příběhem, který si pro vás Ryan Laukat připravil. Autor je zároveň i ilustrátorem hry a také majitelem studia Red Raven Games, které Sleeping Gods: Distant Skies vydalo. Pro vydavatelství REXhry půjde již o několikátou spolupráci se studiem Red Raven Games. V minulosti jsem se kromě Spících bohů dočkali i skvělé „tetrisovky“ Zbloudilí a příběhové Cestou necestou. 

Volné pokračování Spících bohů nás přivede do stejného podmanivého fantasy světa. Tentokrát se do něj dostanete portálem na obloze, kterým proletí nákladní letadlo z našeho světa v roce 1937. Celá kampaň, během níž se pokusíte dostat zpět, půjde projít opakovaně, přičemž při každém hraní vás čeká zcela jiný příběh. Stačí se jen na úvodní straně vydat jiným směrem než při prvním průchodu. Předělání se dočkal i soubojový systém, který byl dle mnohých nejslabší částí původních Spících bohů.

Překlad nějakou dobu potrvá, a tak by se Sleeping Gods: Distant Skies na naše herní stoly měli dostat až v průběhu příštího roku. Rozhodně ale toto čekání bude stát za to.

Zdroj: REXhry

Simona Rex

Mládí propařila ve společnosti her Diablo, Fallout a MMORPG Ragnarok Online. Na vysoké se prohloubila její láska k deskovkám. Přes fázi hraní pouze párty her a fillerů se dostala k hrám atmosférickým a odmítání čehokoliv, co jen vzdáleně připomínalo euro hru. Nakonec vzala na milost i ty a dnes je deskoherní „omnigamer“. Mezi její největší lásky patří Glorantha: The Gods War, Mars: Teraformace, série Evolution, 51st State, Studená válka a Milostný dopis.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.