Opět se vrací Bella, tentokrát ve filmu Twilight sága: Nový měsíc

Opět se vrací Bella, tentokrát ve filmu Twilight sága: Nový měsíc
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poté, co se Bella (Kristen Stewart) zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem (Robert Pattinson) a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý.

Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jacobem Blackem (Taylor Lautner). Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách.

Zajímavosti:

Americký fantastický romantický film z roku 2009 je pokračováním hitu Stmívání, druhým dílem veleúspěšné filmové série Twilight sága a adaptací stejnojmenného knižního bestselleru od spisovatelky Stephanie Meyer.

Film natočil režisér Chris Weitz (Jak na věc, Zlatý kompas, Prci, prci, prcičky).

V hlavních rolích hrají Kristen Stewart (Sněhurka a lovec, Na cestě, Camp X-Ray), Robert Pattinson (Nezapomeň na mě, Voda pro slony, Mapy ke hvězdám) a Taylor Lautner (Bez dechu, Kuků, Machři 2).

Kirsten Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner | Zdroj: s_bukley / Depositphotos

Po měsících spekulací a fám režisér Chris Weitz a autorka románu Stephenie Meyer na svých oficiálních stránkách potvrdili, že Taylor Lautner si svou roli Jacoba Blacka zopakuje. O tom se pochybovalo, protože se tvůrci filmu obávali, že nebude schopen se včas dostat do dostatečné kondice. Oproti chlapeckému vzhledu z prvního filmu měl vypadat velice mužně. Nicméně dostal povolení k pokračování natáčení, když přibral 12 kilo svalů.

Kristen Stewart kvůli roli nosila hnědé kontaktní čočky. Barevné kontaktní čočky mohou způsobit spoustu problémů. Příklad toho nastal během smutné scény Belly a Jacoba v dešti, kdy déšť dráždil oči herečky do té míry, že čočky nemohla mít. Kvůli této scéně se její oči musely přebarvit v postprodukci, což je nákladné a časově náročné.

Prsten, který Bella nosí na ukazováčku, je osazen velkým měsíčním kamenem.

Nový měsíc má Robert Pattinson z celé knižní série nejradši.

Dakota Fanning (Válka světů, Muž v ohni) vzala malou vedlejší roličku postavy Jane, aby se mohla lépe připravit na film The Runaways, ve kterém si společně s Kristen Stewart zahrála stejnojmennou skupinu rockových rebelek. Následně se objevila i v dalších pokračováních Twilight ságy.

Režisér Chris Weitz se nechal slyšet, že natáčení Twilight ságy: Nového měsíce bylo snazší než natáčení Zlatého kompasu, protože ze strany studia docházelo k méně vměšování a více pochopení pro knižní předlohu.

Film je ve vysílání 8.5. večer na Prima Max.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • imdb.com,
  • Autorský text