Syn kapitána mistrů světa se vrací po sedmi letech do Evropy

Přidat na Seznam.cz

Robert Reichel měl úžasnou kariéru – je olympijským vítězem, trojnásobným mistrem světa a navíc v NHL odehrál 830 zápasů, v kterých zaznamenal 252 gólů a 378 asistencí. Takovými úspěchy se může chlubit málokdo. Ani Robertův syn Kristián se ani zdaleka neblíží k těmto úspěchům. Sice působil sedm let v zámoří, ale za tu dobu odehrál jen 15 zápasů, v kterých vstřelil jeden gól a přidal dvě asistence. Kanadsko-americké misi je ale na chvíli (či navždy ?) konec. Pětadvacetiletý útočník se rozhodl přestoupit do německého Mannheimu.

„Jsme rádi, že se Kristian připojil k našemu klubu. Je to týmový hráč, který tvrdě pracuje v každém zápase. Kristian dokáže hrát ve všech situacích a je dalším pravákem, který může hrát na pozici centra i křídla. Zkušenosti, které získal v Evropě a Severní Americe, se nám budou hodit,“ říká o nové posile trenér a manažer Dallas Eakins.

I Kristianův otec v minulosti hrál německou ligu, v letech 1995 a 1996 odehrál Robert za Frankfurt 67 utkání, v kterých nasbíral neskutečných 144 bodů! Takových čísel asi jeho syn nedosáhne, i když jeho statistiky z AHL nejsou úplně špatné. V týmu Manitoba Moose nasbíral ve 286 utkání 57 branek a 61 asistencí. „Na tuto novou příležitost se opravdu těším. Návrat do Evropy nebude určitě jednoduchý, ale už se nemůžu dočkat, až budu hrát před skvělými fanoušky Mannheimu. Chci navázat na minulou sezónu v Kanadě a odevzdat vše pro to, aby byl tým úspěšný,“ řekla ke svému přesunu nová posila Mannheimu.

Kromě hokejových kvalit je Kristián Reichel pro Mannheim zajímavý i z toho důvodu, že má vedle českého i německé občanství, takže nebude vnímaný jako cizinec. Německé kluby mohou mít pod smlouvou maximálně jedenáct zahraničních hráčů a devět z nich může v jednom utkání hrát.

Zdroj: adler-mannheim.de, eishockeynews.de