Tereza Vu se jako jediná v Česku a na Slovensku věnuje velmi delikátní a specifické oblasti na poli módy. Navrhuje a vytváří v kategorii haute couture nádherné spodní prádlo. Jednotlivé kousky jsou tak perfektně propracované, že je někdy lze snadno zaměnit s plnohodnotným oděvem. Na přehlídce si mohli diváci pod rouškou tajemného červeného osvětlení užít dechberoucí podívanou plnou temných odstínů, jemňoučkých krajek, precizních střihů a jen těch nejkvalitnějších materiálů.

Kolekce inspirovaná filmovými herečkami

Z kolekce „Temná duše“, kterou Tereza Vu představila na festivalu, je téměř nemožné, aby se ženy cítily jinak než krásně. Je hříšná, sexy, ženská a tajemná. Co talentovanou Terezu inspirovalo v tvorbě nové kolekce? „Kolekce Temná duše je inspirována filmovými divami a jejich dvojím životem. Navenek sláva, opulentní večírky a pomyslný šťastný život, uvnitř temnota, vyhoření a narůstající deprese…“, říká. „Koncept Fest1valu mě uchvátil hned od samého začátku. Kombinace módy, designu, filmu a architektury mi přijde skvostná a když k tomu přidám ještě magickou lokaci Dolních Vítkovic spolu s úžasným organizačním týmem, tak myslím, že jsem se nemohla rozhodnout líp.“ dodává Tereza Vu.

Krásné ženy a krásné prádlo k sobě patří

Tereza Vu, vyrůstala v Mostě. Absolvovala jednu z nejprestižnějších návrhářských škol na světě a vypracovala se mezi absolutní tuzemskou špičku v oboru, který jí doma „zatrhli". „Prorazit v našich končinách zrovna v této oblasti není snadné, ačkoliv já vždy zastávala názor, že krásné české ženy a krásné spodní prádlo k sobě neodmyslitelně patří. Ani přes náročnější začátky jsem se této vize nevzdala a vyplatilo se," vzpomíná návrhářka, která se dnes pravidelně účastní prestižních módních akcí jako jsou Mercedes Benz Prague Fashion Week, Designblok či Prague Fashion & Beauty. Věnuje se ale i charitativním projektům.

Zdroj: iGlanc.cz, fest1ival, Tereza Vu

Související články