InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • J. Hrochová - mezzosoprán, M. Hroch - klavír

    Úterý 28.5 19:30 - Piano business center Lidická tř. 2331/6a, České Budějovice

  • Léčivé houby

    Úterý 28.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Souboj sousedů z klidných vod I.A třídy skončil u Malého jezu spravedlivou remízou

 Autor: Michael Kalinics

    Autor: Michael Kalinics

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Fotbalisté Veselí nad Lužnicí v Českých Budějovicích o gól vedli, po přestávce ale o náskok přišli a nakonec v 21. kole brali bod, když na proměněnou slávistickou penaltu odpověděl stejnou mincí nejlepší střelec Ondřej Dvořák. S remízou 2:2 byli spokojeni všichni, blíže k výhře mělo Veselí a v tabulce drží čtvrtou příčku.

 

Tradiční klub od budějovického Malého jezu na jaře boduje hlavně na domácím hřišti. Ani tentokrát nevyšel naprázdno, i když do přestávky marně hledal recept na veselskou obranu. Kouč hostů Jiří Karták soupeři neupřel větší iniciativu: „Domácí na nás vlítli a v prvním poločase byli jasně lepší, aktivnější. Gól jsme dali z jediné naší akce," přiznal po utkání Karták.

Veselí se ujalo vedení zásluhou Bursíka ve 39. minutě. Po obrátce Slavia dvakrát udeřila. Hosnedl ještě lobem mířil mimo. Ani Pancíř Hejla tváří v tvář nepřekonal, až Lhoták vyražený míč doběhl a z malého vápna vyrovnal. Hrající manažer Dynama Ivo Táborský, který nastoupil do druhé půle, během osmi minut dokonal domácí obrat proměněnou penaltou, nařízenou po střetu brankáře Hejla s Dzietonickým. Gólman s míčem srazil i protihráče a sudí Crkva ukázal na penaltový puntík. Jakub Hejl cítil křivdu, reklamoval, že zasáhl balón: „Jirko, vyhoď mě, nebo tady nedohraju," křičel směrem k lavičce, nakonec ale červené hrozbě odolal. A v 85. min. sledoval, jak na opačné straně Ondřej Dvořák z podobné situace vyrovnává! Tentokrát se provinil strážce slávistické branky: Michal Hučík. „Jeden útočník (Marek Pancíř, pozn.) dělal našim čtyřem obráncům obrovské problémy. Domácí otočili skóre a my se - více vůlí než fotbalovostí - dostali k penaltě. Náš hráč přehazoval brankáře, který ho sestřelil, jak mu šel pod nohy," líčil trenér Karták. A na téma penalty dodal: „Domácí měli podle mne v první půli měli kopat vyloženější penaltu, než kterou kopali. Ale na to si vůbec nestěžuji... Dobrý bod. Pochválíme kluky za bojovnost, hlavně mladé dorostence, kteří přišli na hřiště ke konci a zápas dohráli." Přímý souboj o čtvrtou příčku tak vyzněl smírně, díky lepšímu skóre dál drží pozici FK Lokomotiva Veselí nad Lužnicí. „Přijeli jsme si zahrát fotbal. Hrál čtvrtý s pátým, nahoře jsou tři týmy odskočené, my jsme v tabulce tam, kde chceme být. A myslím, že i domácí," vytušil veselský trenér Jiří Karták.

Zatímco Slavia se před 150 diváky po své druhé brance už žádnou slibnou šancí neblýskla, Lokomotiva mohla litovat nejméně dvou nedotažených akcí. Za stavu 2:1 Mrzenovi před hlavou prolétl u druhé tyče prudký Dvořákův centr, na který nedosáhl, v závěru zblokovala pokus stejného hráče obrana. „Bod byl dnes asi zasloužený. Musím uznat, že utkání mělo tempo. Chvíli jsme tahali za kratší konec my, chvíli Slavia, která možná měla víc ze hry. Víc kombinovala, ale my jsme měli paradoxně víc šancí a ke konci jsme mohli dát gól na 3:2. Škoda," krčil rameny Ondřej Dvořák a posteskl si, že se střelecky trápí: „Byl to na jaře teprve můj druhý gól, a ještě z penalty." Odpovědnosti se prý nezbavuje: „Kluci si ze mne dělají srandu, že to visí na mně, nějaký tlak tu je. Vím, že góly umím dávat, tak je to v pořádku," říkal s úsměvem.

Hlas kapitána Slavie

Kapitán fotbalistů Slavie Matěj Bohůnek označil vybojovaný bod za hořko – sladký. I když se spoluhráči neudržel vedení 2:1, odnesl si rozhodně příjemnější zážitek, než byla týden stará porážka 0:3 v Dačicích. „Tam jsme tahali celou dobu za kratší konec," přikývl Bohůnek. „Ale Dačice jsou o něco výš. V příštím kole jedeme do Sezimáku a tam se zase budeme snažit hrát to naše," slíbil jeden z šéfů kabiny. Sešívaní jsou na štíru s koncovkou, na kontě mají stejnou bídu jako předposlední Kovářov – 29 gólů. „Na to, kde jsme v tabulce, to není úplně nejlepší bilance. Bohužel nám to tam nepadá. Musíme se s tím naučit nějak pracovat, no a dostávat míň gólů," poznamenal Bohůnek. Podle něj je umístění v B skupině v souladu s cíli, které měl klub před sezonou. „Naše motivace je užít si každý zápas, nezranit se a hrát v horní polovině tabulky. Sedáme si s trenéry, s novým týmem, protože přišlo hodně hráčů," připomněl Bohůnek změny nejen na laviččce. Radomil Procházka loni v létě opustil Novou Ves a s asistentem Petrem Boháčem točí kormidlem Slavie. Letos bez šance na postup, v klidných vodách, bez starostí se záchranou v I.A třídě.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace