Video: Zadovka, zadovka, gól. NHL pobavila netradiční souhra hokejistů Rangers

Rudolf Černík Rudolf Černík
6. 5. 2024 21:30
Podívejte se na netradiční gól, kterým Mika Zibanejad pomohl hokejistům New York Rangers k vítězství v prvním utkání série druhého kola play off NHL.
Podívejte se na gól Rangers proti Carolině po netradiční souhře | Video: NHL.com

Jezdci vedli v duelu s Carolinou od 3. minuty, kdy se rovněž prosadil Zibanejad, soupeř ale záhy vyrovnal.

V 10. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry a trvalo jim jen osm vteřin, než ji využili. A byla to parádní souhra.

Vincent Trocheck našel zadovkou před bránou Chrise Kreidera, ten rovněž naslepo posunul zadovkou puk Zibanejadovi, čímž vyšachoval gólmana Frederika Andersena, a švédský útočník snadno trefil odkrytou klec.

Do konce třetiny ještě New York navýšil vedení, když v další přesilovce zakončil opět kombinaci zmíněného tria pro změnu Trocheck.

"Chtěli jsme dobře odstartovat. Měli jsme dost času na odpočinek a myslím, že to na našem výkonu bylo znát," pochvaloval si Zibanejad, jehož celek v prvním kole play off vyřídil Washington v nejkratším možném čase jasně 4:0 na zápasy.

"Všichni jsme se těšili na utkání a úvod jsme odehráli opravdu skvěle," doplnil švédský centr, jenž byl zaslouženě vyhlášen první hvězdou střetnutí.

Po bezbrankové druhé části snížil český forvard Martin Nečas v úvodu třetí třetiny po přímočaré akci a nezištné přihrávce Jordana Martinooka mezi obránce.

Brzy ale znovu zvýšil Artěmij Panarin a Seth Jarvis stihl už jenom skóre zkorigovat.

Vítězové základní části tak slavili triumf 4:3 a vyhráli i pátý duel v letošních vyřazovacích bojích.

"První třetina rozhodla. Celý rok mluvíme o tom, že potřebujeme chytit začátek zápasu a nesmíme dostávat góly v oslabení. Dnes se nám nepovedlo ani jedno," stěžoval si kapitán Caroliny Jordan Staal.

"Po dvaceti minutách jsme prohrávali 1:3 a dva góly jsme dostali v početní nevýhodě," litoval nevydařeného startu do série.

 

Právě se děje

Další zprávy