Podívejte se, jak humanoidní robot Optimus druhé generace společnosti Tesla pracuje s bateriemi v továrně

Tesla
Autor: CyberHanna / Zdroj: Pixabay

Humanoidní robot Optimus společnosti Tesla je opět v akci a tentokrát řeší úkol z reálného světa, konkrétně přesné vkládání bateriových článků do zásobníku. Nejnovější video, které společnost Tesla sdílela 5. května, ukazuje postup robota s neuronovou sítí vycvičenou k interpretaci záznamů z 2D kamery a dat z palubních senzorů. Díky tomu může Optimus přímo generovat potřebné pohyby kloubů pro daný úkol.

Společnost Tesla rovněž oznámila, že několik robotů Optimus je nyní nasazeno v továrnách

Nejedná se pouze o jednorázovou demonstraci. Představitelé společnosti Tesla uvádějí, že několik robotů Optimus je nyní nasazeno v jejich továrnách a prochází každodenním testováním a zdokonalováním na skutečných pracovních stanicích. Dokonce už zvládli i delší navigaci v kancelářském prostředí, i když na dosažení vyšší rychlosti se stále pracuje.

Tento vývoj je v souladu s dřívějšími prohlášeními generálního ředitele společnosti Tesla Elona Muska. Během hovoru k výsledkům za první čtvrtletí Musk předpokládal, že Optimus bude do konce roku schopen plnit „užitečné“ úkoly v továrně. Cílem společnosti je využít Optimus ve vlastních výrobních závodech do konce roku a do konce roku 2025 jej potenciálně prodávat externím zákazníkům.

Autor: Lukáš Drahozal

Zdroj: ithome.com, youtube.com

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hodnocení: 2

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *