Oppo by už brzy mohlo představit svou novou řadu Reno 12

Oppo
Zdroj: Svět Huawei

V Číně už májové svátky konečně skončily, a tak se výrobci telefonů mohou zase soustředit jen na představování telefonů. Nových telefonů bychom se měli v blízké době dočkat hned od několika společností – Huawei, Honor, Vivo či Oppo, které si pro své uživatele nachystalo řadu Reno 12. Ta by se měla stát oficiální již tento měsíc v Číně.

První informace o nadcházející řadě unikly do éteru už v únoru s tím, že byly poměrně dost podrobné. Reno 12 je nástupcem řady Reno 11, což je zas řada, které byla představena minulý rok v listopadu. Očekáváme, že nové telefony získají OLED displej zakřivený do všech čtyř stran. Opět se uvádí, že oba smartphony mají být tenké a lehké. Můžeme očekávat, že se jejich specifikace budou lišit v oblasti fotoaparátů, procesoru, RAM nebo baterie.

Základní Reno 12 dorazí s 6,7palcovou OLED obrazovkou s rozlišením 1,5K. Nahoře uprostřed displeje bude mít průstřel s 50MP selfie kamerkou. Na zadní straně zas bude mít hned trojici fotoaparátů – 50Mpx hlavní snímač, 8Mpxultraširokoúhlý fotoaparát a 50Mpx teleobjektiv se schopností 2x optického zoomu.

Oppo vsadí na MediaTek

Chystaný smartphone pravděpodobně obdrží velkou 5000mAh baterii s rychlým 80W nabíjením. Uvnitř samotného telefonu může smartphone pohánět procesor MediaTek Dimensity 8200 nebo 8300. Nejvyšší dostupná varianta telefonu bude mít 12GB RAM a 512GB interní úložiště. A nakonec – je v podstatě jasné, že dorazí se snímačem otisků prstů v displeji, ochranou IP65 a ColorOS 14 založeným na Androidu 14.

Model Pro se nebude v moc ohledech lišit. Zatím o něm víme jen to, že může dorazit s čipovou sadou MediaTek Dimensity 9200 nebo 9200+. Jeho nejvyšší velikost úložiště bude až 16 GB RAM a 512 GB interní úložiště a selfie kamerka může podporovat automatické ostření.

Konkurence nyní bude velká, a to minimálně v případě čínského trhu, na kterém proti sobě budou bojovat modely hned od několika čínských gigantů. Uvidíme časem, kolik z nich se dostane na náš trh.

Autor: Adam Vilkus

Zdroj: gizmochina.com, gizchina.com

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hodnocení: 1

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *