Klenot Sparty má po zápase se Slavií proraženou lebku. Letenští si stěžují na rozhodčího a žádají tresty

Vyhrocené fotbalové utkání má kruté pokračování. Jeden z největších talentů Sparty leží po zákroku obránce kroměřížské Slavie s proraženou lebkou ve zlínské nemocnici.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Druholigové sobotní utkání Slavie Kroměříž se Spartou B přineslo šest gólů (3:3), ale také hodně emocí. Padlo v něm osm žlutých karet, dvě červené a hráči obou týmů se dostali několikrát do potyčky. Nejsmutnější moment se stal v 78. minutě. Kroměřížský obránce Tomáš Matoušek naskočil do vzdušného souboje s devatenáctiletým hráčem Sparty Romanem Horákem a zásahem do hlavy ho poslal na trávník.

V akci policista Matoušek

Hned bylo jasné, že s nadějným záložníkem, který v zimě absolvoval soustředění se sparťanským áčkem ve Španělsku a patří do juniorské reprezentace, je zle. K jeho bezvládnému tělu rychle přispěchali doktoři. Jenže k překvapení Sparty nebyl Matoušek, mimochodem kroměřížský policista, vyloučen. Zpráva rozhodčího uvádí, že se oba hráči střetli hlavami, podle Sparty zahrál Matoušek loktem v enormní intenzitě a síle.

„Rozhodčí nepotrestal bezohledné, nesportovní a surové jednání hráčů domácího týmu a neudělil ČK, přestože se jednalo o zákroky ohrožující zdraví, přičemž jeden z popsaných skutků měl kritický dopad na zdravotní stav našeho mladého hráče,“ stěžuje si Sparta, která kvůli výkonu sudího Vojtěcha Opočenského podala oficiální protest.

Sparta ztratila 4 hráče

Horák okamžitě putoval do zlínské nemocnice na vyšetření, které odhalilo vpáčenou zlomeninu lebeční kosti. V neděli ve Zlíně absolvoval operaci. Podle posledních zpráv je ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. „Do dalšího zápasu jsme ztratili čtyři hráče. Roman Horák je momentálně v nemocnici na pozorování,“ řekl pro klubový web Sparty trenér rezervního týmu Luboš Loučka.

Miláček sparťanských fanoušků má namířeno do Liverpoolu. Český klub inkasuje za přestup miliony

Letenští tvrdí, že měla přijít červená karta i v dalším případě. Už ve 28. minutě domácí útočník Jan Silný vletěl do souboje s Lukášem Váňou, který předtím odehrál míč. „Hrubé nesportovní chování, úmyslné kopnutí hráče bez možnosti hrát míčem v nepřerušené hře,“ stěžuje si také Sparta, jejíž první mužstvo směřuje k obhajobě ligového titulu, jak jsme také psali na SportechŽivě. Vedení klubu žádá, aby s Matouškem a Silným bylo za zmíněné zákroky zahájeno disciplinární řízení.

Vyhrocený duel vyvrcholil v desáté minutě nastavení po vyrovnávacím gólu Kroměříže. Již zmíněný bek Matoušek povalil útočníka Vojtěcha Hranoše, kterého vzápětí podobně pomstil obránce Dalibor Večerka. Po následné strkanici putovali oba předčasně do sprchy.

Setkali jste se někdy na fotbale s podobným zraněním? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
134 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články