Návrat Jandače nebo Kváčy. Extraligové kluby pokračují v posilování

Přidat na Seznam.cz

V posledních hodinách došlo k dalším přestupům v hokejové Tipsport Extralize. V české nejvyšší soutěži bude od nového ročníku znovu působit třeba kouč Josef Jandač či brankář Petr Kváča. Kdo další ulovil do svých řad posily?

Po dvouleté pauze se na extraligovou střídačku vrací Josef Jandač. Bývalý trenér reprezentace povede od příští sezony Plzeň. Asistenty mu budou dělat někdejší hráči Václav Pletka a Jiří Veber, brankáře pak bude mít na starost Rudolf Pejchar.

Liberec ve svém brankovišti přivítá staronovou oporu Petra Kváču. Ten se pod Ještěd vrací po zahraniční anabázi, Bílým Tygrům se upsal až do roku 2027. Kváča měl pokračovat ještě jednu sezonu v Rögle, s klubem se však domluvil na předčasném ukončení.

Severočeši tak zareagovali uvolněním své dosavadní dvojice gólmanů. Lukáš Pařík posílí HC Vítkovice, Slovák Dávid Hrenák se na angažmá zřejmě domluví s Plzní.

V extralize bude pokračovat také kanadský zadák Nicolas Beaudin. Tomu se příliš nedařilo v pražské Spartě, přesto je o jeho služby mezi tuzemskou elitou zájem. Kanaďan se od nové sezony přesune na Moravu, kde bude hájit barvy Komety Brno.

Dynamo Pardubice projevilo velký zájem o čerstvého účastníka letošního Mistrovství světa Jáchyma Kondelíka z Českých Budějovic. Celek z jižních Čech by ale rádo Kondelíka udrželo a přispěchalo s nabídkou rekordní smlouvy. V ní klub splnil veškeré požadavky hráčových agentů. Kontrakt by byl dlouhý čtyři roky, pokud ho však hráč nepodepíše, bude ještě minimálně jednu sezonu hráčem Českých Budějovic.

Pardubice se rozhodly po neúspěšném finále okysličit kádr a jejich řez zřejmě odnese dvojice někdejších reprezentantů Jan Košťálek a Tomáš Hyka. Oba hráči mají s klubem platný dlouhodobý kontrakt, Pardubice však nejsou s výkony hráčů spokojené a zvažují předčasné ukončení smluv.

zdroj: hokej.cz