Zavřít reklamu

Začátkem letošního roku začal Google v androidové verzi Map testovat velkou změnu designu. Ta byla tehdy na některých zařízeních po několika týdnech stažena, nyní se však vrací s několika znatelnými vylepšeními.

Nový redesign Map odstraňuje několik celoobrazovkových uživatelských rozhraní a nahrazuje je tabulemi, které si zachovávají kontext pozadí. V tomto ohledu si Google bere určitou inspiraci z Apple Map zdůrazněním mapové vrstvy v celé aplikaci, což je ideální pro navigaci. Tabule zavřete klepnutím na tlačítko Zavřít, které se nachází v pravém horním rohu obrazovky, zatímco jejich rohy jsou mnohem zaoblenější.

Největší změnou, kterou nový redesign aplikace přináší, se týká hledání tras. V horní části se nyní zobrazuje pole pro výchozí místo a cíl. Už to není od okraje k okraji, zatímco možnosti pro jízdu autem, veřejnou dopravou, chůzí, alternativní taxislužbou a jízdou na kole byly kvůli lepší dosažitelnosti přesunuty dolů.

Nový redesign Map není podle informací webu 9to5Google ještě široce zaveden (verze 11.127.x pro Android) a Google jej prý může stále testovat. Jde prý o aktualizaci na straně serveru a zatím ji prý zaznamenal pouze na jednom účtu Google.

Dnes nejčtenější

.