Creative Dock kupuje mnichovské Mantro Product Studio

DomůByznys

Creative Dock kupuje mnichovské Mantro Product Studio

Creative Dock Group, která se zaměřuje na budování, škálování a řízení nových firem postavených na digitálních business modelech, koupila stejně zaměřenou mnichovskou společnost Mantro Product Studio ze skupiny Mantro Group.

Bezrealitky.cz kupují za desítky milionů podíl v realitní kanceláři Maxima Reality
Seyfor akvizicí získal slovenskou společnost Commander Services
Xerox kupuje společnost CareAR, výrobce softwaru pro virtuální realitu
Český start-up Mews kupuje Hotel Perfect a rozšiřuje se v Británii

Creative Dock Group, která se zaměřuje na budování, škálování a řízení nových firem postavených na digitálních business modelech, koupila stejně zaměřenou mnichovskou společnost Mantro Product Studio ze skupiny Mantro Group.

Strategická akvizice má za cíl posílení pozice Creative Docku v DACH regionu a rozšíření portfolia klientů zejména z oblasti strojírenství a energetiky.

Záměrem obou stran je společně poskytovat korporátním klientům v DACH regionu digitalizační služby s vysokou přidanou hodnotou. Společnost převzala Mantro Product Studio s účinností od 30. dubna. Mezinárodní venture builder Creative Dock, založený roku 2012, tak dále rozšiřuje svou expertizu v oblasti budování firem a poradenství pro přední světové značky – od ideace až po spuštění na trh.

Strategické akvizice zrychlují růst Creative Docku a šíři jeho portfolia od roku 2022. Díky tomu jsou dnes součástí skupiny i známé německé značky jako Rohrbeck Heger, se zaměřením na strategickou prognostiku (strategy foresight) či FoundersLane (venture building).

Na strategii růstu pomocí akvizic plynule navazuje i připojení firmy Mantro Product Studio, která působí zejména v odvětvích průmyslové výroby, energetiky a tzv. rychloobrátkového zboží. Spojení přinese výhody stávajícím klientům na obou stranách.

„Dlouhodobě se zaměřujeme na zhodnocování velkých firem. Hledáme nové nebo nevyužívané zdroje příjmů a stavíme pro klienty nové digitální služby, produkty nebo celé firmy. Zaměřujeme se i na optimalizační strategie pomocí AI transformace, které zásadně zefektivňují chod firem a otevírají nové možnosti v portfoliu. Technologicky pokročilý DACH region je pro nás důležitý již řadu let a těší nás, že díky akvizici získáváme lepší možnost oslovit v něm další desítky interesovaných klientů,“ říká generální ředitelka společnosti Creative Dock Gabriela Teissing.

Mantro Product Studio vzniklo jako součást Mantro Group, renomované německé společnosti zaměřené na budování nových firem a inovační poradenství. Mezi její klienty či partnery na poli joint venture (společné podnikání) patří i průmysloví giganti jako Vorwerk, AUDI, Giesecke+Devrient, LEG, Bosch a Kuka. Mantro Group se specialituje na inovativní produkty, služby a jejich úspěšné uvádění na trh.

„Prodej společnosti Mantro Product Studio Creative Docku je dalším krokem na cestě proměnit Mantro Group v předního partnera pro inovace a transformaci firem v regionu DACH. I nadále se přitom budeme zaměřovat na zajišťování strategicky významných nových obchodních příležitostí pro naše klienty a partnery,“ říká Manfred Tropper, generální ředitel a zakladatel společnosti Mantro. „V Creative Docku získalo Mantro Product Studio nejen nový domov, ale také skvělého strategického partnera. Jeho škálovatelná mezinárodní infrastruktura bude pro aktivity klientů v oblasti budování firem mimořádně užitečná,“ dodává generální ředitel.

KOMENTÁŘE

WORDPRESS: 0
DISKUZE 0