Meowtalk: Aplikace, která má s pomocí AI překládat kočičí mňoukání do angličtiny

Aplikace nazvaná Meowtalk umožňuje majitelům překládat, co jejich zvířata říkají. Aplikace pro chytré telefony dnes dokážou téměř vše, včetně překladu zvířecího mňoukání a psího štěkání do angličtiny – nebo to alespoň tvrdí!

Meowtalk je aplikace, která tvrdí, že dokáže přeložit, co kočky říkají, do angličtiny. Aplikace se na svých webových stránkách nazývá „kočičí překladač“. Podle popisu umí překládat z angličtiny do 11 možných příkazů – a zpět do mňoukání. Umělá inteligence (AI) se používá k tomu, aby poslouchala, co kočky říkají, a říkala to zpět majitelům.

Pokud mají tvůrci pravdu, pak jsou problémy s komunikací pro majitele koček minulostí. V popisu je uvedeno obrovské tvrzení: dokáže mluvit s vašimi kočkami a pomáhá jim mluvit s vámi. Podle recenzí má v obchodě Google Play hodnocení 2,3 z 5 hvězdiček. Vyšší hodnocení 4,5 z 5 existuje v obchodě Apple Store.

Zda aplikace skutečně funguje jak má zůstává otázkou. Fungovala by aplikace i na větší kočky, jako jsou lvi nebo levharti? Podobné programy existují, včetně online překladačů mezi psy a lidmi. Některé z těchto aplikací jasně uvádějí, že se jedná o „simulace“ nebo „nefunkční“ aplikace – zatímco jiné tvrdí, že inteligentní využití počítačů skutečně dokáže překládat zvířecí řeč.

zdroj: Thesouthafrican