Přijďte si hrát na Kačinu!

Historická i moderní zábava v zámeckém parku!

Hráli jste někdy kroket, znáte střelbu ku ptáku nebo třeba tlučení špačků? Všechny tyto a další netradiční historické i moderní hry a sporty bude možné vyzkoušet na Kačinských hrách. V sobotu 11. května přijeďte na zámek Kačina – na den plný zábavy pro celou rodinu.

Oblíbené Kačinské hry se na zámku konají již podesáté. „Návštěvníci zažijí netradiční historické hry, kterými se kdysi bavila šlechta i chudý lid, zábavná vystoupení, ale i hry zcela moderní, a mohou si také prohlídnout zámecké expozice a zajímavá zákoutí zámeckého parku, například nejmohutnější a patrně nejstarší trnovník akát v České republice,“ zve na událost ředitel Národního zemědělského muzea Kačina Pavel Douša.

Co tedy konkrétně návštěvníci zažijí? Jelikož jsou hry také připomínkou výročí narození zakladatele zámku Jana Rudolfa Chotka (17. 5. 1748), čekají na ně hry právě z dob pana stavitele, v dnešní době už dosti exotické – například pétanque, kroket, střelba ku ptáku, kuželky, tlučení špačků, pohánění obruče, ale také dodnes oblíbené střílení z praku nebo cvrnkání kuliček.

Na své si přijdou ale i zájemci o novější herní a sportovní aktivity – k vyzkoušení bude discgolf – tedy obdoba klasického golfu, ale s létajícími frisbee disky, kterými se hází do koše. Dále cornhole – oblíbená venkovní hra původem ze Spojených států, kde hráči házejí naplněné sáčky na desky. A původní českou hru s názvem hookbruč – hod obručí, která byla původně vymyšlena pro to, aby naučila základní pravidla golfu, ale prý ji může hrát opravdu téměř každý.

Protáhnout si všechny svaly na těle budou moci děti na opičí dráze a provětrat mozkové závity v podivuhodném světě her. Ti nejmenší se mohou povozit na koních nebo projet parkem zámeckými vozíky a ti nejodvážlivější si na rybníčku zkusit přímo z loďky vylovit kačinku. Na nádvoří bude k vidění vystoupení freestyle fotbalu, akrobacie a parkour. Pro malé návštěvníky budou připravené divadelní pohádky.

I na cestě mezi jednotlivými herními stanovišti mohou návštěvníci objevovat skrytá zákoutí zámku – třeba se zúčastnit hry Za tajemstvím zámeckého parku, projít si samostatně voňavou zámeckou bylinkovou zahrádku a nebo bzučící stezku Ze života hmyzu. Pro fanoušky geocachingu je v zámeckém parku ukryta tzv. keška, která prozradí něco o tajemné i temné historii zámku.

Těšíme se na vás na Kačině!

Datum a termín konání akce
11. 5. 2024, 10.00 – 17.00 hodin

Vstupné
Plné vstupné: 200 Kč
Děti 6-18 let: 150 Kč
Děti 2-6 let: 70 Kč
ZTP/P + doprovod: vstup zdarma

Vstupenky je možné zakoupit online.

tz

Zavřít menu