Kobo vyprodali první dávku svých nových barevných čteček

Čtečky elektronických knih Kobo Libra Colour a Kobo Clara Colour se vyprodaly rychleji, než se očekávalo. Kobo muselo zadat nové objednávky.

Dvojnásobná výrobní kapacita. Bude stačit?

Společnost Kobo údajně zadala nové objednávky na své barevné čtečky elektronických knih, Kobo Libra Colour a Kobo Clara Colour po té, co se první várka těchto zařízení vyprodala rychleji, než kdokoliv z firmy čekal. Analytik trhu Ming-Chi Kuo uvedl, že společnosti v dodavatelském řetězci Kobo čteček teď pracují na dvojnásobné kapacitě, aby uspokojily současnou poptávku.

Podle Kuových odhadů se výroba všech modelů Kobo Colour obnoví již tento týden. Poptávka po bílé Libra Colour je vyšší než po ostatních barvách, a dorazí později než ostatní. Konkrétně se očekává, že Kobo Libra Colour bude odeslána 21. května, zatímco Kobo Clara Colour nebo černobílá verze vyrazí k zákazníkům o dost dříve, již 8. května.

Víc než milion čteček, přednostně 7palcových

V současné době je sedmipalcová Libra Colour žádanější než její šestipalcové dvojče. Poměr objednávek zatím činí 3:2. Tento rozdíl se v nadcházejících dnech a týdnech pravděpodobně ještě prohloubí. Podle Ming-Chi Kua by poptávka měla zůstat silná a stabilní i v následujících měsících.

Kobo původně odhadovalo, že v roce 2024 dodá na trh přibližně 1 milion kusů, ale toto číslo jistě vzroste. A to dost výrazně. Analytik Kuo také předpovídá, že poptávka po barevných čtečkách v příštích dvou letech obecně výrazně poroste, nikoliv jen u značky Kobo.

Zatímco barevné čtečky a elektronické zapisníky spolu s PocketBookem nabízeli dosud v podstatě jen čínští výrobci, vstup společnosti Kobo do tohoto segmentu přináší do odvětví čteček elektronických knih nový rozměr.

Nejen Kobo: barvu plánuje i reMarkable nebo Amazon (Kindle)

Na trh s barevnými displeji plánuje vstoupit i společnost reMarkable. Údajně připravuje barevné poznámkové zařízení, které by mělo být uvedeno na trh přibližně ve třetím čtvrtletí tohoto roku. A není jediná. Amazon již prohlásil, že chystá celou řadu barevných zařízení Kindle. Půjde však jinou cestou. Narozdíl od současných barevných elektronických čteček, které jsou založeny na displeji Kaleido 3, společnost Amazon plánuje použít barevný displej s technologií ACEP Gallery.

Zdroj: https://goodereader.com/blog/electronic-readers/kobo-places-urgent-orders-for-color-e-readers-as-current-stock-is-sold-out

👉 Odebírejte náš RSS kanál. Jsme na X (Twitteru) i Facebooku.

Přidejte své zkušenosti do diskuze jako první!

Diskuze a zkušenosti

GeekLife.cz
Logo