Když se o nečekaném úmrtí Simony Postlerové dozvěděla její maminka Jana, ihned se jí zvýšil tlak a udělalo se jí mdlo.

„Byl to pro mě strašný šok. Ještě pořád musím ležet, jak se mi udělalo zle,“ svěřila se v pondělí Blesku herečka a jazyková koučka.

O dceřině smrti se prý z rodinných příslušníků dozvěděla až mezi posledními. „Já nejsem vůbec o ničem informovaná. Nevím, co se stalo, ani proč se to stalo,“ postěžovala si zdrcená matka zesnulé hvězdy.

Není divu, že nyní Jana Postlerová zpytuje svědomí a lituje každé promeškané minuty, kterou mohla s dcerou strávit.

„Ani si nepamatuju, kdy jsem ji viděla naposledy... A nezlobte se, nechce se mi o tom a vůbec o ničem mluvit,“ dodala umělkyně.

Na přesnou příčinu smrti Simony Postlerové čekají nejen příbuzní, ale i fanoušci, tu ale určí až nařízená pitva.

Herečku našel v neděli ráno před devátou hodinou v bezvládném stavu její syn Damián, který trpí autismem, tzv. Aspergerovým syndromem.

Babička o vnuka nejeví zájem

Jelikož se o Damiána Postlerová dlouhodobě starala, nastává nyní otázka, kdo bude v péči o mládence pokračovat. Jeho otec, hudebník Zdeněk Hrášek, zemřel na rakovinu již před mnoha lety.

Samozřejmě by se nabízela varianta, že by se o vnuka postarala jeho biologická babička, ta se ale k tomu příliš nehlásí.

„To není moje věc. Má okolo sebe přece lidi, kteří se postarají,“ tvrdí Jana Postlerová.

Na doraz, zda se hodlá setkat s vnoučaty a jestli půjde na Simonin pohřeb, odpověděla velice nejistě. „Nevím vůbec. Ležím a musím se dát nejdřív do pořádku…“ okomentovala matka herečky.

Simona Postlerová se narodila 9. listopadu 1964 v Plzni. Tatínek byl režisérem a maminka herečkou a jejich dcera se proto přirozeně rozhodla pro uměleckou kariéru.

Postlerová nejprve vystudovala gymnázium, které úspěšně dokončila a následně nastoupila na pražskou DAMU.

Od roku 1992 dostala angažmá v Divadle Na Vinohradech a záhy přišly první nabídky do filmů a televize.

Herečka se objevila například v seriálech Chlapci a chlapi, Hospoda, Četnické humoresky, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Ordinace v růžové zahradě, Poslední sezona, Ošklivka Katka, ve filmech Noc pastýřů, Zámek v Čechách, Experti a v mnoha dalších televizních inscenacích.

Kromě herectví byla Simona Postlerová také uznávanou dabérkou a recitátorkou. V roce 2002 dokonce získala Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu, konkrétně za propůjčení hlasu Emmě Thompson ve filmu Vtip.

Jejím manželem byl kytarista Zdeněk Hrášek, s nímž prožila dlouhé a spokojené manželství až do jeho smrti v roce 2016, kdy podlehl zákeřné rakovině.

Související články