Zavřít reklamu

Chytré hodinky jsou naším každodenním společníkem, který hlídá naše zdraví a motivuje nás k tomu, abychom byli fyzicky aktivní. Mohou nám ale být užitečné i ve chvílích nouze. Můžete si z nich totiž zavolat na číslo tísňové linky. Jak na to?

Na hodinkách Galaxy běžících na systému Wear OS (tedy řadách Galaxy Watch6, Watch5 a Watch4) můžete „vytočit“ tísňové číslo tak, že pětkrát rychle za sebou stisknete domovské (horní) tlačítko. Jako výchozí je nastaveno číslo 112, můžete si je ale změnit na číslo záchranné služby (155), hasičů (150), policie (158) nebo zadat vlastní číslo (což může být například někdo vám blízký). To provedete následujícím způsobem:

  • Z hlavního ciferníku vašich Galaxy Watch potáhněte prstem dolů, abyste stáhli lištu s rychlými přepínači.
  • Klepněte na Nastavení (neboli ikonu ozubeného kolečka).
  • Vyberte možnost Bezpečnost a nouzové situace.
  • Klepněte na položku Tísňové volání.
  • Klepněte na „Volat číslo tísňového volání“.
  • Vyberte číslo, na které chcete v případě nouze volat.

V sekci Tísňové volání můžete také zapnout funkci Odpočítávání, kdy se ve výchozím nastavení za 10 sekund automaticky vytočí číslo tísňového volání. Tento čas můžete změnit na 5 či 20 sekund nebo si nastavit čas vlastní (konkrétně od 5–30 sekund). Funkce je velice užitečná proto, že vám skutečně dokáže pomoci. Dá se ale využít i jinak, pokud často voláte jeden kontakt. Nemusíte jej tak nikde hledat a ihned tímto způsobem vytočit.

Dnes nejčtenější

.