Nový systém Pulsar má schopnost rychlé identifikace a neutralizace elektromagnetických hrozeb

Společnost Anduril, známá svými inovacemi v oblasti obranné technologie, nedávno představila svůj nejnovější přírůstek do arzenálu elektronického boje – systém Pulsar. Tato modulární a flexibilní platforma, využívající umělou inteligenci, je určena pro efektivní obranu proti dronům a jiným elektromagnetickým hrozbám, píše portál Interesting Engineering.

Systém Pulsar představuje řadu modulárních systémů elektronického boje, které mohou být nasazeny staticky na pozemní vozidla či vzdušné drony. Významnou vlastností Pulsaru je jeho schopnost rychlé identifikace a neutralizace elektromagnetických hrozeb, včetně malých a středně velkých bezpilotních letounů.

Pulsar je vybaven nejnovějšími technologiemi, včetně softwarově definovaného rádia a grafických procesorových jednotek, což umožňuje rychlou adaptaci a strojové učení na rádiových frekvencích. Tato technologie je schopna detekovat a rychle reagovat na vznikající hrozby téměř v reálném čase.

Jednou z klíčových vlastností systému Pulsar je jeho modulární architektura, která umožňuje uživatelům systém snadno upgradovat a přizpůsobit různým misím a hrozbám. Tato flexibilita je zásadní v rychle se měnícím prostředí moderního elektronického boje, kde se hrozby vyvíjejí den co den.

Systém Pulsar také poskytuje rozsáhlé schopnosti v oblasti elektronických protiopatření, vyhledávání směru, geolokace a mnoha dalších. Může být integrován do různých platforem, jako jsou Pulsar-V pro pozemní vozidla a Pulsar-A pro letadla, což umožňuje jeho využití v širokém spektru vojenských i civilních aplikací.

Zdroj: Interesting Engineering