Malcolm přišel o penis kvůli infekci. Nový si šest let pěstoval na paži pro transplantaci

Malcolm MacDonald (49) z Thetfordu ve Velké Británii přišel v roce 2014 o penis kvůli infekci. Lékaři z londýnské univerzitní nemocnice University College Hospital mu vypěstovali nový. Po šesti letech se konečně dočkal transplantace. Stal se tak prvním mužem v historii, kterému byl vypěstovaný penis z paže úspěšně transplantován na správné místo.

Reklama

Příběh Malcolma MacDonalda je spjat se smutkem, ztrátou pohlavního orgánu, ale se šťastným koncem. „Malcolm kvůli zákeřné infekci přišel o penis,“ uvedl tehdy magazín The Sun. Nicméně díky Davidu Ralphovi, expertovi na modelování pohlavních údů z londýnské fakultní nemocnice University College Hospital a vyspělé lékařské vědě, se dočkal nového.

Nový penis MacDonaldovi vytvořil tým lékařů za pomoci kožních štěpů ze zadní části těla. Zajímavostí je skutečnost, že veškeré finance potřebné k novému penisu, byly použity z veřejného zdravotnického systému.

Lékaři s ohledem na kvalitu a citlivost kůže použili pro nový penis kůži a sval z levé ruky. Do nového penisu byly zakomponovány také cévy a nervy. Cévy byly použity z levé nohy. Byla rekonstruována také močová trubice.

Následně se dostavily komplikace, kvůli neprokysličené krvi mu nový penis nebylo možné okamžitě transplantovat na správné místo. Proto jej lékaři přišili k paži, kde se měl podle plánu pěstovat další dva roky.

Nicméně ze dvou let si jej na paži MacDonald na paži pěstoval šest let. Důvodem byly podle MacDonalda nějaké problémy a pak pandemie Covid-19, která čekání ještě prodloužila. Po dlouhých šesti letech se dočkal toho, na co netrpělivě tolik let čekal.

Aby byl Malcolm se svým novým penisem ještě spokojenější, rozhodli se kolegiální lékaři při konzultaci přidat k původní délce dalších pět centimetrů navíc. „Opravdu vyslyšeli tomu, jaký jsem ho chtěl. To bylo úžasné. Ne každý může říct, že měl na svůj penis designéra,“ řekl The Sun MacDonald.

MacDonald bojoval s infekcí několik let, než mu zčernaly prsty na rukou a nohou. Brzy poté potkal stejný osud i jeho penis. To vše se stalo v roce 2014, kdy mu jednoho dne právě penis upadl.

„Věděl jsem, že se to stane. Prošel jsem všemi fázemi zoufalství. Pak jsem to jen zvedl z podlahy a hodil do koše. Pro mě to bylo jako v hororu,“ přiznal MacDonald.

Období před operací, jak Malcolm přiznává, pro něj bylo jedním z nejhorších v životě. Přešel k alkoholu a zanedbával i své dvě děti. „Cítil jsem se jako stín muže, můj život se rozpadl. Ztratil jsem sebevědomí,“ řekl Malcolm pro The Sun.

Když však zjistil, že ho brzy čeká transplantace, život se začal měnit k lepšímu. „Moje životní štěstí zatím nebylo nejlepší, ale nemůže být věčně špatně, že?“ řekl Malcolm, který si s penisem na paži zažil i několik kuriozních situací.

„Většinou jsem penis skrýval v dlouhém rukávu košile, ale občas se stalo, že si toho někdo všiml. V těch případech jsem si připadal divně,“ přiznává.

Při jedné takové trapné příležitosti ho starší dáma v obchodě požádala, aby ji podal něco z vysokého regálu. Jeho penis mu v té chvíli vypadl z rukávu přímo před obličej dámy.

„Zvláštně umístěný úd byl tehdy skvělým místem pro uložení šipek,“ vzpomíná MacDonald na okamžiky, kdy chodil s přáteli hrát šipky. V té době dostal jeho penis na paži i přezdívku Jimmy.

„Můj penis je rozhodně můj přítel. Mám skvělý příběh pro vnoučata. Kdybych se nemohl smát penisu na ruce, nedávalo by to vlastně smysl,“ zavtipkoval Malcolm.

„Dokážete si třeba představit 6 let s penisem, co se vám houpe na paži? Byla to děsivá noční můra,“ řekl Malcolm pro web LadBible s tím, že mu překážel například při vaření.

Malcolmova operace byla realizována před dvěma lety, kdy mu byl penis z paže transplantován na správné místo. „Tentokrát se trefili,“ řekl s humorem, když si po devítihodinové operaci zkontroloval rozkrok. „Opět jsem zase muž,“ zajásal MacDonald. S pomocí pumpičky v šourku bude dokonce schopen i chlapácké erekce.

Transplantaci bere Malcolm jako dar od Boha. „Šest let s penisem na paži. To je příběh, co stojí za to vyprávět vnoučatům, ne?“ dodal definitivně.

Příběh Malcolma byl i zfilmován. Podle recenzí, vyvolává jeho osud mnohé otázky. Dokument platformy Channel 4 nese titul Muž s penisem na své ruce (The Man with a Penis on His Arm), mimo MacDonaldova příběhu jsou součástí dokumentu další dva příběhy týkající se mužství a významu mužského ega a osobního života.

Dokument defacto pojednává o tom, jak mohou být muži napojeni na své fyzické mužství, shrnuje The Telegraph.

The Guardian na druhou stranu položil otázku, proč autoři dokumentu nešli ještě dál. Z tématu a příběhů vyvstává hned několik zajímavých otázek, které je potřeba ve společnosti řešit a věnovat se jim naplno. Například co to znamená být mužem, jak se cítí muž bez penisu, jaké to je nebýt „mužem“ ve společnosti atd.

Autor: Petr Ševčík. Zdroje: LadBible, The Sun.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama