Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pavlát míří do Finska. V bráně Ilvesu Tampere nahradí Málka

Plzeňský brankář Dominik Pavlát čelí pokusu Lukáše Nahodila z Olomouce. foto: ČTK

Brankář Dominik Pavlát bude v příští sezoně působit v hokejovém týmu Ilves Tampere ve Finsku. V klubu by měl nahradit krajana Jakuba Málka, který podepsal smlouvu s New Jersey Devils a chce se pokusit prosadit v NHL. Pavlát podepsal v novém působišti roční smlouvu s opcí.
  18:36

Čtyřiadvacetiletý gólman s reprezentačními zkušenostmi v průběhu aktuální sezony odešel z Plzně do Pardubic, dopředu ale bylo jasné, že po sezoně zamíří do zahraničí.

„Dominika sledujeme dlouhodobě. Neustále se zlepšoval a v aktuální sezoně se představil i v Euro Hockey Tour. Teď přichází do Ilvesu, kde by se měl posunout na další úroveň. Věříme, že pro nás bude výbornou posilou,“ řekl sportovní ředitel Timo Koskela.

Odchovanec Tábora odchytal v extralize 110 zápasů s průměrem 2,43 inkasované branky na utkání a úspěšností 91,90 procenta. Desetkrát udržel čisté konto. Pavlát v extralize působil v Chomutově, Plzni a Pardubicích.

Pavlát je čtvrtým českým hráčem na soupisce Ilvesu. Připojil se k obránci Danielu Gazdovi a útočníkům Ondřeji Kosovi a Adamu Najmanovi.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!