Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sluneta uspěla na hřišti Děčína a v "severské" sérii je znovu o krok vpředu

V bitvě o krále basketbalového severu je znovu blíž úspěchu Ústí nad Labem. Sluneta vyhrála v Děčíně 83:69 a v semifinálové sérii NBL po úvodním domácím úspěchu podruhé vede. Děčín bude za nepříznivého stavu 1:2 hostit hned ve středu čtvrtý duel, přímý přenos od 17:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Dlouhé čekání na koš v nervózním úvodu ukončil v bouřlivé atmosféře domácí tým a v mírném vedení se držel zhruba do poloviny druhé čtvrtiny, než se přestal proti obraně soupeře prosazovat.

"My jsme začali relativně dobře, jenže jsme hráli tak, jako že se nám nemůže nic stát, a samozřejmě, že se nám to vymstilo," konstatoval děčínský trenér Tomáš Grepl.

Hosté pod vedením nejlepšího ligového střelce Tye Nicholse začali získávat navrch, v utkání donutili děčínské basketbalisty k 20 ztrátám míče, zatímco sami se dopustili jen šesti. Rozdíl narostl v úvodu čtvrté čtvrtiny až na 22 bodů a Sluneta si závěr pohlídala.

"Hráli jsme semifinále play-off v tempu druhé ligy, v tom je celý zakopaný pes. Po dobrém výkonu v Ústí jsme si mysleli, že jsme dobří, ale tohle si myslet nemůžeme, protože se nám to ihned vrátilo. Chyběla nám pokora," dodal Grepl.

Nejužitečnější hráč základní části Nichols zaznamenal double double za 24 bodů a 12 doskoků, sekundoval mu Lamb Autrey s 21 body a 8 doskoky. V domácím týmu se na dvojciferný výkon dostal jen autor 11 bodů Anthony Walton.

"Rozhodlo naše nasazení, které jsme měli lepší. Dokázali jsme se na zápas lépe zkoncentrovat než soupeř," řekl Nichols.

V baráži Slavia udělala první krok k udržení v nejvyšší soutěži. Vítěze první ligy Svitavy porazili favorizovaní Pražané v prvním utkání na soupeřově palubovce 103:87 a ve čtvrteční odvetě budou šestnáctibodový náskok hájit v domácím prostředí.

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů – 3. zápas:

Děčín – Ústí nad Labem 69:83 (19:14, 33:42, 50:66)
Nejvíce bodů: Walton 11, Šturanovič 9, Pomikálek, Matěj Svoboda a Slowiak po 8 – Nichols 24, Autrey 21, Pecka 14. Stav série: 1:2.

Baráž – úvodní utkání: Svitavy - Slavia Praha 87:103 (20:25, 43:47, 59:74)
Nejvíce bodů: Novák 26, Marko 20, Slezák 11 – Thompson 27, R. Pumprla 25, Jelínek 20.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články