Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rangers slaví druhou výhru nad Carolinou, Colorado porazilo Dallas

Martin Nečas z Caroliny padá po střetu s Jacobem Troubou z New York Rangers. foto: Reuters

Hrdinou druhého prodloužení v zápase play off hokejové NHL mezi Rangers a Carolinou se stal útočník domácího New Yorku Vincent Trocheck. O vedení v sérii 2:0 na zápasy rozhodl v 88. minutě. Do nastavení dospěl rovněž úvodní souboj mezi Dallasem a Coloradem, výhru 4:3 urvali hostující Avalanche díky brance útočníka Milese Wooda ze 72. minuty.
  7:19aktualizováno  7:43

Hokejisté Rangers jsou na půl cesty od postupu do finále Východní konference poté, co i napodruhé porazili Carolinu výsledkem 4:3. V úvodní partii se radovali po řádné hrací době, domácí odvetu zvládli až díky využité přesilovce z osmé minuty druhého prodloužení. Hrdinou se stal centr Vincent Trocheck, jenž v 88. minutě potrestal vyloučení obránce Bradyho Skjeie za krosček proti jeho osobě.

Stejný hráč se navíc asistencí podepsal pod důležitou vyrovnávací trefu Chrise Kreidera na 3:3 z 47. minuty. Hosté v průběhu zápasu hned dvakrát odskočili do vedení. V první třetině vymazali úvodní branku Alexise Lafrenièra góly z 16. a 20. minuty Jake Guentzel a Dmitrij Orlov. Ve druhé dvacetiminutovce pak na druhý zásah Lafrenièra odpovídal shodně svou druhou brankou večera Guentzel.

Jediný český zástupce v zápase, útočník Hurricanes Martin Nečas (25:06, -1, 3 střely), se tentokrát bodově neprosadil. Brankář vítězů Igor Šesťorkin pochytal vysoký počet 54 z 57 střel Caroliny, hostující Frederik Andersen kryl 35 z 39 puků.

Dallas předvedl skvělý nástup do zápasu proti Coloradu, když po zahajovací třetině vedl 3:0. Góly beka Ryana Sutera a útočníků Wyatta Johnstona s Jamiem Bennem však hosté dokázali postupně vymazat. Ve druhé třetině si pomohli dvěma využitýma přesilovkama od Valerije Ničuškina a Cala Makara. Důležitou vyrovnávací akci na 3:3 pak zařídil jen 39 vteřin po startu třetí třetiny hvězdný forvard Nathan MacKinnon.

Utkání tak přešlo do prodloužení, v jehož 72. minutě útočník Miles Wood přebruslil obránce a samostatný únik zakončil bekhendovou kličkou kolem betonu brankáře Jakea Oettingera. Útočník domácích Stars Radek Faksa (14:18, -1, 2 střely), jenž vítězným gólem ze sedmého duelu série proti Vegas poslal své barvy do druhého kola, tak tentokrát odcházel do kabin zklamaný.

Výsledky

NHL
Semifinále Z. konference 8. 5. 2024 3:30
Dallas Stars Dallas Stars : Colorado Avalanche Colorado Avalanche 3:4P (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)
Góly:
07:26 R. Suter (Duchene)
10:55 W. Johnston (Pavelski, Benn)
16:56 Benn (J. Robertson, Heiskanen)
Góly:
25:31 Ničuškin
29:08 Makar (Ničuškin, Rantanen)
40:39 MacKinnon (Rantanen, Makar)
71:03 Wood (Cogliano, Girard)
Sestavy:
Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, Harley, C. Tanev, Lindell (A), Lundkvist, R. Suter – W. Johnston, Hintz, J. Robertson – Stankoven, Duchene, Benn (C) – Pavelski, Seguin (A), Dadonov – Steel, Faksa, Cr. Smith.
Sestavy:
Georgijev (Annunen) – Makar (A), Toews, Manson, Girard, Se. Walker, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Parise, Mittelstadt, Lehkonen – C. Wagner, Colton, Wood – Cogliano, Trenin, Duhaime.

Rozhodčí: StLaurent, O'Rourke – Barton, Marquis

Stav série: 0:1

NHL
Semifinále V. konference 8. 5. 2024 1:00
New York Rangers New York Rangers : Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes 4:3P (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0)
Góly:
10:53 Lafrenière (K. Miller, Wennberg)
27:32 Lafrenière (Fox, Panarin)
46:07 Kreider (Trocheck, Panarin)
87:24 Trocheck (Zibanejad, Panarin)
Góly:
15:07 Guentzel (S. Aho II, Svečnikov)
19:54 Orlov (Skjei, S. Aho II)
38:18 Guentzel (S. Aho II, DeAngelo)
Sestavy:
Šesťorkin (Quick) – Fox, R. Lindgren, Schneider, K. Miller, Trouba (C), E. Gustafsson – Roslovic, Zibanejad (A), Kreider – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Kakko, Wennberg, Cuylle – Rempe, Goodrow (A), Vesey.
Sestavy:
Andersen (Kočetkov) – Burns, Slavin, DeAngelo, Skjei, Chatfield, Orlov – Svečnikov, S. Aho II, Guentzel – Jarvis, J. Staal (C), Teräväinen – Nečas, Drury, Martinook (A) – Noesen, Kotkaniemi, Comtois.

Rozhodčí: Sutherland, Furlatt – Alphonso, Murray

Počet diváků: 18 006

Stav série: 2:0

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!